una mica de tot arreu

Gent de casa. Jordi Planes (2) (6)

El post dedicat a Jordi Planes ha tingut moltes visites. Sembla que a tothom agrada veure fotografies de persones que ja no hi són però que ens han deixat un bon record. I també, a la vegada, veure com eren de jovenets els seus amics de l’època. A ells, Josep M. Orobitg i Josep M. Riera, cal donar-los-hi les gràcies perquè la seva generositat en compartir fotografies fa possible el record.

Algunes tenen una bona resolució, cosa que s’agreix per publicar-les. Si s’escaneixen queden sempre bé. El problema és quan es fa una foto d’una altra fot amb el mòbil.

La colleta va molt mudada. O era un reportatge preparat o un dia de festa. Amb barret mexicà, Josep Antoni Serra queagafa Francesc “Paquito” Burgos. Amb la guitarra en plan “agressiu”, Josep M. Riera. Ramon Carreres, destaca per l’alçada. El recordo alt i prim. Josep M. Orobitg fa broma amb el Jordi amb un bastó. Per cet, aquí el Jordi no porta corbata. Llueix una mena de peça, avui en desús.

Si algú vol saber més informació d’aquests identificats, al primer post dedicat a Jordi Planes i al de Les Aguiles, la trobaran. Han estat editats al blog el 24 i el 27 de febrer.

Per l’entusiasme d’aquesta colla sembla que estan veient algun partit i es troben en un moment d’eufòria i de celebració. Josep M. Orobitg amb el seu jersei “navy”, al seu costat, Mestres i un Jordi exultant que fa goig de veure.

A la part de sota s’identifica perfectament un altre cerverí que ja fa anys que ens va deixar. Es tracta de Miquel Fontova fill de la masia Fontova que abans quedava als afores de Cervera i ara, està totalment encerclada de noves construccions. Era un jove molt eixerit que també tenia el cabell ros. Havia compartit amb ell alguna sortida a la muntanya. Treballava a la banca a Barcelona i va morir de sobte. Als altres no els identifico.

El Jordi, sempre molt ben vestit. Aquí porta una camisa clara en la que s’hi destaquen coll i punys. Llàstima de que algunes fotos no siguin en color.

Quina sort poder tenir tantes imatges amb els amics. Personalment, en tinc quatre de comptades amb la meva colla i, m’encantaria poder gaudir amb el testimoni gràfic de moltes coses viscudes.

Una fotografia molt bonica en la que els tres amics entranyables sembla que juguin a ser detectius. La roba que porten és la seva habitual que es portava aleshores. Els barrets se’ls devien posar per la fotografia.

Una vegada més el Jordi ens dóna una imatge que confirma el seu sentit de l’humor. Disfressat amb aquesta mena de maillot de ratlles el vèiem amb un cigarret a la mà. Ja s’havien fet grans i fumaven sembla…

Una imatge entranyable perquè, possiblement, ens mostra el menjador d’una casa particular amb una làmpada d’aquella època que il·luminava directament la taula. Sorprén que vagin tan ben vestits en moltes de les fotografies. El Jordi i el Josep M. es donen les mans simbolitzant aquesta gran amistat que tenien. Al fons, a l’esquerra, hi ha el Joan Royes i, al seu costat, el Josep Antoni Serra. Molt difuminat es veu el Josep M. Riera i, a la dreta, el Josep Lluís Piera, que sembla que de tant en quant també sortia amb aquesta colla.

Queda tancat aquest post amb els dos amics que sembla que han conegut unes noies que no devien ser de Cervera ja que no es reconeixen.

Ells dos, impecables amb les seves camises blanques i encorbatats. Pel que fa a les joves sembla que estava de moda l’estampat amb flors.

Encara queden més fotografies en les que el Jordi hi surt. Ja s’editaran. Diuen que les persones que no hi són, si es van recordant, encara les tenim presents. És l’oblit el que fa que les perdem del tot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: