una mica de tot arreu

Trilogia d’exposicions. Plega, Paper i Tisores per Fàtima Puig (1)

L’Associació Cultural el Campanar ha anat seguint amb les seves activitats en la mesura del possible, tot i el Covid. Sempre tenint cura i respectant les normes. Aquest darrer semestre de l’any va organitzar una trilogia d’exposicions. El fil conductor era que les obres exposades havien de ser de gent de Cervera o molt vinculada amb la ciutat i, que tot el material presentat havia d’estar fet manualment.

L’espai expositiu es va habilitar als baixos del carrer Combat, 24, en l’espai on fa anys estava obert al públic l’establiment de venda de pa de “cal Delfin”. És un local de fàcil accés i, per tant, resultà còmode per tothom.

La primera exposició d’aquesta trilogia es va inaugurar el dia 15 de juliol, dins dels actes del barri del Carme, i va anar a càrrec de Fàtima Puig, cerverina que fa molt anys que resideix a Agramunt però que sempre ha estat present a la nostra ciutat. Durant molt temps ha tingut cura d’un dels Tallers de l’Aquelarret. També va formar part del grup La Matraca i, tot i que ella es va formar com a mestra en l’especialitat de ciències i fa classe de matemàtiques, sembla que al estar en l’esmentat grup va descobrir la seva afició i predisposició per al món de la plàstica.

El títol de la seva exposició portava per nom “Plega, Paper i Tisores”. Tot el material estava realitzat amb paper. La seva exposició va tenir molt èxit i va ser molt visitada. Tothom va quedar encantat amb les magnífiques enquadernacions, els llibres alterats i la resta de treballs, sorprenents, originals i realitzats a la perfecció.

La majoria de visites les va conduir ella personalment. Les seves explicacions van resultar fantàstiques i molt ben valorades.

En aquestes primeres fotografies la podeu explicant els seus treballs.

En aquests prestatges de vidre, entre altres coses, s’hi exposaven miniatures. Van ser un dels treballs que van causar més admiració ja que, encara que en aquestes imatges no s’aprecii prou bé, els objectes eren petitíssims però fets amb una perfecció increïble.

Admireu aquestes miniatures.

Aquest arxivador, que aquí sembla de tamany normal, era molt petit.

Les fotografies posades dins de la capseta eren petitíssimes però s’hi podien reconéixer les persones que hi sortien. Tot plegat una passada!

Lletres retallades i treballs de plegat de paper.

Racó de l’espai expositiu.

La majoria d’aquests objectes eren de caire nadalenc.

Papallones de diferents tamanys, algunes fetes en miniatura.

Com podeu veure cada treball tenia el seu encant i, alguns d’ells, accioant-los tenien moviment.

Aquestes fulles que es destacaven sobre el blau s’aconseguien fent un procés químic ben curiós que Fàtima explicava en detall.

Damunt aquesta calaixera presentava tots els treballs d’enquadernació feta amb diferents tècniques. Tots fantàstics.

Objectes que, aparentment, no donen a entendre la sorpresa que amaguen. Resulta molt difícil poder valorar tot el que era aquestra mostra només veient aquestes fotografies ja que, quan ella ho explicava i mostrava els secrets, resultava del tot sorprenent.

Aquestes dues antigues maletes, sumades a una altra de bastant més gran, eren les que guardaven tot el material expositiu.

Mentre va durar l’exposició quasi cada dia anva portant objectes nous. Aquests dos, són una mostra dels que van sumar-se als altres.

Atés que Fàtima va posant totes les novetats al seu compte d’IG i veient el bon ritme de novetats que surten de les seves mans, tenim l’esperança de que el proper estiu podrem tornar a gaudir amb una altra exposició plena de coses noves. Així ho esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: