una mica de tot arreu

Trilogia d’exposicions. Pintures, Pinzells i Colors per Eulàlia Boronat (2)

La segona exposició d’aquesta trilogia que portava per nom: Pintures, Pinzells i Colors, la va protagonitzar l’obra pictòrica d’Eulàlia Boronat, filla del metge Joan Boronat.

Aquest és el cartell que l’anunciava.

Eulàlia és una cerverina que, tot i que sovinteja força la nostra ciutat, ja fa molts anys que viu a Barcelona. Va ser alumna del Col·legi de la Sagrada Família i cursà la carrera de Filosofia i Lletres a Barcelona. Com que tenia una gran predisposició per les arts plàstiques, va assistir a la prestigiosa Escola Massana de la ciutat comtal, a un curs de ceràmica i disseny d’estampats.

Eulàlia posa en diferents racons de l’espai expositiu. Mostra la satisfacció que dóna el fet de veure que l’exposició va tenir moltes visites i que van agradar molt els seus treballs.

Eulàlia assistí a classes de pintura on va començar treballant la tècnica a l’oli. La majoria de teles que va pintar en aquesta època es poden veure a l’exposició.

Tres olis i, damunt les cadires, dos quadres fets amb la técnica del pastel.

D’una manera autodidacta, passà a treballar amb pastels. Creava un bodegó i el pintava del natural. Les seves obres amb aquesta tècnica resulten ben atractives, especialment la col·lecció que protagonitzen diferents classes de fruites que reposen damunt una tela impecablement blanca.

En aquesta primera foto s’hi veuen obres realitzades amb les tres tècniques: pastel, oli i aqüarel·les.

Hi havia tres pintures d’aquesta col·lecció, bodegons damunt una tela blanca, realitzades amb la tècnica de pastel Resultaven molt encertades. Aquest tipus de pintures han d’anar protegides amb un vidre. És aquest el motiu de que no es vegin molt bé pels reflexes.

El quadre del mig també està fet amb la tècnica del pastel. Molt curiós aquest càntir amb cantiret incorporat.

El conjunt d’aqüarel·les són la seva obra més recent ja que han estat fetes totes durant el temps de Covid. Va decidir pintar amb aquesta nova tècnica, que no havia emprat mai, després de consultar diferents tutorials online per tal de conéixer les seves característiques. El resultat ha estat fantàstic. Els treballs fets amb aqüarel·les, damunt un paper de bonica textura, ens mostren pintures i punts de llibre que tenen un encant especial. Protagonitzats principalment per elements florals, donen fe del seu bon gust, de la seva sensibilitiat, del saber trobar els colors encertats i de la seva tècnica.

L’exposició va estar oberta al públic durant la setmana de la Isagoge i la Festa Major de setembre.

Un cavallet fa de suport al cartell que anuncia l’exposició,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: