una mica de tot arreu

Cervera. Vila del Llibre. Jornada Solidària (2)

A part del que s’ha explicat al post anterior en aquesta convocatòria de Cervera. Vila del Llibre. Jornada Solidària hi ha haver, en conjunt, una bona programació. també es comptà amb un apartat dedicat als més petits.

Aquí explico les altres dues Taules a les que vaig assistir. Tenint en compte que, des de ja fa molt temps, que el Col·legi de la Sagrada Família és un centre d’acollida de pelegrins que fan el camí de Santiago els “Amics del Camí de Sant Jaume” que és una associació local van centrar la seva intervenció explicant el “Camí de Sant Jaume a Cervera”. En va tenir cura un dels principals impulsors, Xavier Nòria, que va parlar de les tasques que desenvolupa aquesta entitat i la relació que tenen amb la Sagrada Família.

Va ser una exposició, feta a la Sala Noble, amb suport visual, molt interessant que ens va fer descobrir moltes coses vinculades amb Cervera i amb el Camí que desconeixíem.

Aquí en podeu veure un parell de fotografies.

A continuació i, a la gran sala d’accés a la capella, que anomenen Sals de Lectura, hi hagué la “Taula Emaús Rural”. Aquest grup és el que actualment té cura de la gestió del Col·legi de la Sagrada Família. Conchita Plaza, responsable del grup va explicar el projecte que tenen envers aquest centre i les necessitats estructurals que cal fer-hi per poder-hi viure en condicions. Comptà amb el suport de l’arquitecte del projecte, Giuseppe Giacalone.A continuació tingué lloc a la Sala Noble la Taula Vila del Llibre que ja ha estat explicada al post anterior.

Com a darrera activitat del matí hi havia programada una actuació musical a la Capella gran del centre. El concert fou d’acordions i anà a càrrec del grup “Assedegats” del Conservatori de Cervera. Hi van participar, Paula Torra, Berta Villorbina, Nerinyà dori, Àran Sala i Elia Torres.

Hi havia programat també un dinar, el “Menjar solidari” així com també una visita, “Recorregut per la Sagrada Família”.

Aquesta visita, segurament que incompleta, la vaig fer per lliure i, com que conec bé el col·legi vaig poder copsar els canvis, molt positius, que s’havien fet. S’ha intentat treure la formalitat dels espais adequant-los a fer-ne una llar, un lloc més acollidor on poder-hi viure.

Aquí s’hi ha instal.lat una gran taula al centre…

… i un moble llibreria a una de les parets.

Detall d’una zona de pas.

Un banc acull la gent que vol telefonar. L’aparell és damunt la taula petita.

Aquesta porta dóna pas a l’escala de pedra que porta als baixos de la casa. A l’hivern les alumnes baixaven per aquesta escala per anar a jugar a l’ampli espai que hi ha a baix i que té sortida al carrer Sabaters.

Aquesta escala ha quedat més acollidora amb aquest conjunt de pintures que s’hi han posat.

Un altre racó que fa llar.

Fou una agradable sorpresa trobar-se amb aquest munt de fotografies, aquí se’n veuen menys de la meitat, que vistes en detall la majoria va resultar que eren inèdites. No les havíem vist mai.

Aquesta sala que abans resultava un espai de pas s’ha moblat i ha quedat ben acollidora.

Més endins, encara a la planta baixa les portes de les classes segueixen igual.

aquest altre racó que fa llar està situat al passadís que porta a la sortida a les terrasses i al pati.

Sorprén veure com el pati ha quedat convertit en un gran espai sense interferències. El pedestal amb la Immaculada segueix com sempre presidint aquesta zona.

En el camí de retorn cap a la srtida tornem a passar per la sala, que tan acollidora ha quedat. aquí es veu la calaixera i un còmode sofà que està posat sota un quadre.

A l’anomenada Sala de Lectura, que és la que dóna accés a la capella, també els detalls acollidors hi fan acte de presència.

Abans de sortir pel cancell, que porta a l’escala per arribar fins el carrer Major, un bonit detall decoratiu rep i acomiada als visitants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: