una mica de tot arreu

En record de Frederic Gómez Grau

Frederic Gómez Grau era el millor amic del meu pare. Des de ben jove es dedicà a la fotografia i és per aquest motiu que a casa tenim un gran tresor. És un àlbum amb moltíssimes fotografies dels pares, sols o amb companyia d’amics. Una quantiat tan gran de records resulta del tot extraordinari en aquells temps.

Equestes properes imatges hi surten persones que jo no coneixo. Si algú les identifiqués agrairia em diguessin el nom d’aquests o aquestes que de ben segur eren amics i amigues dels pares.

Aquí se’ls veu a tots molt joves. Els dos grans amics, Frederic i Francesc “Paquito”. Al mig la Tresina, novia encara del Frederic. Va ser la seva esposa fent una llarga visa plegats. La jove de l’esquerra que llueix un pentinat ben complicat no sé qui és.

A l’esquerra, Frederic Gómez Grau, al mig Francesc Bonet Estela i el de la dreta, sense identificar.

La parella de l’esquerra no sé qui són. Al mig hi ha la Tresina, esposa del Frederic i, a la dreta, Ramona Trilla Carulla i Francesc Bonet Estela. Frederic era el que feia la fotografia.

A l’altra fotografia posaven els homes sols i aquí posen les tres dones. Cal identificar la de la dreta.

Jo crec, tot i que no ho sé segur, que aquesta parella eren la Tresa i el Turull, germà del Ramon. Ho dic perquè s’hi assembla una mica. Sé que eren grans amics i que van marxar a viure a Buenos Aires, cosa que tots van sentir molt però, sembla que, en aquells moments, es van pensar que aquell país els hi oferiria una vida millor. No sé com es deia de nom ell.

La gran amistat que tenien amb el Frederic i, també amb la seva novia, Tresa Falip, “Tresina”, va fer que, al sortir plegats, els fotografies desenes de vegades. Sovintejaven el Mas Duran i moltes de les fotografies estan fetes allí. Aquí en podeu veure unes quantes, de la gran col·lecció que en tenim, fetes en diferents dies. El pare sempre vestit amb conjunt d’americana i pantaló, cosa que, més endavant, no en volia ni sentir parlar. En canvi la mare va canviant de vestuari.

Sempre buscant l’estètica encertada.

Qui devia fer aquesta?

Aquestes properes d’imatges són fotografies d’estudi. Fetes a l’establiment de la família Gómez Grau.

Francesc Bonet Estela.

Ramona Trilla Carulla.

La parella. La sabata que es veu és una passada!

Resulten entranyables aquests cartronets als que hi enganxaven les fotografies. Tenien una tapa que es tancava al damunt i protegia les fotos de pols i ditades. Quedava ben clar a l’estudi que s’havien fet.

En canvi aquesta, en que la mare és veu molt jove, potser encara no tenia amistat amb el Frederic que li va venir per la part del pare, no està feta a l’estudi Gómez Grau sinó al dels Germans Galceran que també tenien la botiga al carrer Major.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: