una mica de tot arreu

“A la recerca del temps perdut”. Visita a l’espai museitzat. El terrat (19) (2)

Amb aquest post queda enllestit el recorregut fet al terrat. Un petit moblet al que se li han afegit unes portes fa d’expositor d’un conjunt d’objectes d’alumni.

La majoria tenen la seva història i porten records com la lletera que és la que jo anava a buscar cada dia la llet al carrer Combat a l’establiment que en tenia cura la victòria que li dèiem. “Victòria de la llet” llet2.

Seguim fent una ullada als diferents objectes que es troben al voltant d’aquesta columna: unes romanes, ganxos de clemàstecs, recipients esmaltats…

D’alumini o de zinc, no sé ben bé què és, n’hi molts d’objectes. Alguns d’un bon tamany com les galledes o el cubell de les escombreries.

Una antiga taula de fusta amb dues ales que s’aguanten amb una barreta de ferro, cosa que dóna fe del molt antiga que és, fa de suport de diferents estris: un ferro amb mànec, per cremar la crema, una màquineta de trinxar carn, una gerra per guardar oli…

Detalls que es veuen de més a prop.

A l’esquerra un cistell de vímet. n’hi ha una bona col·lecció de diferents mides i formes.

Objectes de ferro classificats per formes i mides.

Les tres argolles que hi ha a la part de baix estaven clavades a la paret del carrer Travesser per la part punxeguda. A l’argolla s’hi lligava la corda que subjectava els ruquets i ases que portaven els pagesos els divendres i que quedaven allí “aparcats” mentre l’amo anava al mercat.

Aquestes fustes treballades que es veuen al fons procedeixen de l’alcova que hi ha a una de les habitacions i que, fa un temps, es van treure per donar més amplada a l’espai.

Dels brasers que heu pogut veure en altres posts es va passar a escalfar-se amb estufes. Aquesta és de clafolls peró normalment a la casa es feia servir la de llenya que, quan cremava de valent, feia enretirar a tothom.

Fa anys que de banyeres ni una i als més petits ens banyaven dins un “cosi”. Aquest, que té unes bones dimensions era ideal.

Aquestes quatre fotografies són post exposició i reflexen com han quedat aquests racons un cop recollides i endreçades totes les coses que ocupaven altres espais.

En el proper post seguirem fent el recoregut pels espais que encara queden per visitar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: