una mica de tot arreu

Isagoge i Festa Major 2021.

En aquest post hi trobareu la informació sobre algunes de les activitats que tingueren lloc dins de la programació de la Isagoge i de la festa Major. Són les que vaig assistir-hi i per tant, totes les que es van fer no hi són, que una no arriba a tant!

Comencem per les de la Isagoge. El dissabte dia 18, i al teatre Casal, vam tenir el gust de gaudir, i molt, amb la l’espectacle teatral que va oferir Anna Tamayo recordant que entre els segles XVI i XVII a Europa van ser condemnades a mort unes 200.000 dones. L’actriu desenvolupà la seva obra preguntant-se si eren bruixes o simplement dones. Va resultar un dels millors actes de la Isagoge ja que l’interpretació de Tamayo va ser magistral.

El diumenge 19 i, a la plaça Major, en una sessió de vermut, Patricia McGill explicà contes en una activitat que portava per nom: “De bruixes i altres herbes”.

El dilluns 20, i a la Biblioteca Comarcal Josep Finestres, Ivet Eroles Palacios va presentar el seu llibre “Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit”. L’autora va fer una exposició demostrant una facilitat de paraula que atrapava i va agradar molt a tots els assistents.

El dimarts dia 20 i, a l’església de Sant Joan, hi van tenir lloc dos tallers a càrrec de Júlia Carreras, filòloga i investigadora sobre bruixeria i etnobotànica. Vaig assistir al que portava per nom “Plantes a la copa: licors, alcohol i botànica” en el que es parlà de l’origen, usos tradicionals i de les plantes amb que s’elaboraven alguns licors i begudes alcohòliques. Va ser ben entretingut.

El divendres 24, al vespre, encetà la Festa Major el Pregó que anà a càrrec de Jordi Boquet Claramunt. Un encert que, com l’any passat, es fes davant de la Paeria. És millor que no al Saló de Plens ja que la gent hi és més propera. No hi vaig poder ser però he vist el video i m’ha semblat molt encertat tot el que va dir i com ho plantejà. A continuació, es va poder escoltar el toc general de Festa Major pels Campaners de Cervera.

El dissabte va tenir lloc la tradicional Trobada de Gegants de Cervera en la seva XXIX edició. Degut a la pluja l’acte es va celebrar dins el poliesportiu i comptà amb un acte festiu, amb pastís inclós, ja que es va celebrar el 30 aniversari de la presentació a Cervera dels gegants Nasa Tabaco i Roger Fonollosa.

A la nit el Gran Teatre de la Passió es va omplir amb un públic entusiasta que va gaudir plenament durant les dues hores que va durar el concert de “Els Pets”. Va ser genial, sense cap dubte el millor espectacle de la Festa Major.

Del diumenge 26 vull destacar el 60è Concurs de Sardanes que va tenir lloc a la plaça Universitat. Val a dir que comparar aquest tradicional acte amb com va anar l’any passat, no hi havia color. Comptà amb molt públic i amb un nombre de colles que van fer que tot plegat fos una bona celebració.

El dilluns 26 es va poder gaudir a la plaça Santa Anna d’un Concert de sardanes que anà a càrrec de la Cobla La Principal de la Bisbal.

A la tarda hi hagué, a cal Racó, el seguici infantil de la Festa Major petita que comptà amb una gran assistència de públic. En aquesta imatge podeu veure com la Tarasca, acabada la feina, torna a casa.

Acabo el darrer post dedicat a la Festa Major i a la Isagoge 2021 amb algunes imatges que queden pel record. Lidia Natural, perruquera, sempre fa uns aparadors preciosos. Aquesta Festa Major també l’ha encertat.

Als balcons de la façana de “cal Delfín” hi lluïen els domassos de Festa Major. S’haurien de tornar a promocionar per tal de que la gent de Cervera els posés als seus habitatges.

És tradicional per la Festa Major que es programin exposicions. L’Associació Cultural el Campanar va presentar a la seu del seu local, al carrer Combat 24, una exposició de la cerverina Eulàlia Boronat que portava per nom “Pintures, pinzells i colors” que va ser molt visitada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: