una mica de tot arreu

Aquelarre 2021

Encara tenim en el record inoblidable del magnífic espectacle d’Aquelarre del 2019. Ara, al 2021, i amb totes les mesures anti Covid, s’ha pogut celebrar, d’una manera ben diferent, la nit del dissabte.

El grup de teatre Grepp van tenir cura de l’organització amb un pressupost molt baix, diuen 1500 euros. A mi em va agradar, va ser entretingut i se’n va gaudir i, en alguns moments, va fer reviure els primers Aquelarres.

Penso que no era un espectacle per ser televisat sinó per veure’l en directe. Es va fer perquè l’aforament a Cal Racó era molt limitat i així podia arribar a molta més gent. Però crec que no va ser una bona idea.

Es va estrenar unaa nova màscara pel Mascle Cabró confeccionada per Xavi Badia al seu taller, la Gàrgola. Ha estat realitzada amb làtex i escuma freda d’alta intensitat, amb un reforç de fibra sintètica per a les banyes i la part posterior. El seu disseny i modelatge realça els volums de la cara d’un boc. El contrast de tonalitats fa que es distingeixin els volums des de l’escenari on actuï.

L’anterior màscara, creada pel mateix Xavi Badia l’any 2016, està en molt mal estat i la seva restauració era complexa a causa del deteriorament dels materials. També existeixen dos caps més anteriors, creats per Grep Teatree i per l’artista Alba Cuñé.

L’escenari el presidia aquesta imatge, amb una boca gegantina, que és d’on anaven sortint tots els personatges. És la que s’ha fet servir per la Passió Medieval i que simbolitza l’infern.

Tothom, per accedir al recinte havia de tenir entrada prèvia.

La gent de Grepp Teatre va preparant els elements que sortiran a l’espectacle.

Alguns delss coponents de Grepp Teatre que protagonitzaren l’escenificació

Uns imatges de l’espectacle.

Aquesta escenificació va recordar clarament les dels primers Aquelarres. Al davant hi anaven uns quants portants de torxes, com en aquells temps.

L’aparició del Mascle Cabró estrenant la nova màscara.

El concert d’aquesta edició va anar a càrrec del grup Diluvi. No es posdia ballar però la seva música va agradar. Els llums escombraven les façanes de la part de la plaça que dóna al campanar i produien efectes molt especials i atractius.

La percusió, a càrrec dels grups cerverins, mai hi pot faltar.

Tota la pirotècnia, que deunidó, va permetre gaudir d’un bonic espctacle en diferents moments de la nit.

Arriba el Macle Cabró que saluda tothom des del seu alt emplaçament.

El fum produeix un efecte màgic.

Repetint el final de l’Aquelarret, paperets en comptes d’escuma, l’escorreguda acaba amb una pluja de colorins voleiant per damunt el públic.

Resultà del tot impactant l’entrada a la plaça dels Carranquers baixant per le escales. Amb aquesta imatge feta abans del Foqueral, queda per tancada la informació sobre aquest atípic Aquelarre. S’agraeix haver-ne pogut gaudir encara que hagi estat amb limitacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: