una mica de tot arreu

Comiat del “Dia del conte”

Ja feia una pila d’anys que a Cervera un grup de persones van organitzar, en un dia dedicat totalment als més petits, el que posaren per nom “Dia del conte”. Quasi sempre hi havia assistit i el blog dóna fe de les diferents eedicions.

Dedicat als infants i, amb una posada en escena impecable, l’èxit estava assegurat.

En motiu del Covid l’any 2020 no es va poder celebrar. I ara, sembla que, degut a una sèrie de problemes, han decidit suspendre aquest “Dia del conte” d’una manera definitiva.

Abans de l’estiu vaig fotografiar l’exposició que estava al Tastalletres i que recollia tots els cartells i altres informacions sobre totes dels edicions del “Dia del conte”. El que no sabia aleshores era que es tractava d’un comiat.

Més endavant vaig llegir a La Veu una carta en la que el grup organitzador explicava el desencís que havien tingut per part de la Paeria quan es van adonar que tot un munt de material de referència que havien fet servir sempre, havia desaparegut. Van descobrir que les ordres d’un tècnic van ser el motiu de que fos llençat a les escombreries. No cal dir que, en adonar-se d’aquest poc interés per part de qui havia de vetllar per les coses que es fan pel poble, el grup va prendre la decissió, ben dolorosa especiament pels nostres infants, de no seguir amb el projecte que, a la primavera, havia omplert d’il·lusió durant anys als més petits.

Des d’aquí només resta donar les gràcies a aquesta colla de cerverines i cerverins que durant tantes edicins van dedicar el seu temps a organitzar el “Dia del conte”. Segur que els que el van viure no l’oblidaran.

En les properes imatges podreu veure el record de tot plegat tal com estava exposat al Tastalletres.

Espai expositiu.

Com podeu veure es va endegar una Associació Cultural Amics del Conte en la que per mitjà d’una quota es col·laborava en aquesta activitat que s’organitzava sempre en temps de primavera.

Les il·lustracions que acompanyaven la informació eren sempre molt atractives.

L’edició de 2017.

S’acostumava a fer a la plaça del Consell Comarcal. Més endavant es va emplaçar als patis de la Universitat.

Aquí es veu clarament l’enunciat de la “Panxa del llop”. Els petits posaven les mans a dintre, per uns forats que hi havia, i buscaven coses que hi podien trobar. Aquesta panxa va ser una de les coses que van llençar a les escombraries.

Una altra edició en primavera a la plaça que ja havia estat batejada amb el nom de Joan Salat.

Habitualment s’iniciava la jornada amb un desplegment d’activitats totes molt atractives i, la cloenda, oferia un magnífic fi de jornada en format espectacle.

La IV edició.

Any 2015.

Podeu veure anunciat l’Espai nadons. Tenia un encant especial i estava destinat al gaudi dels bebés. El material d’aquest espai també va ser llençat.

Edició 2016.

Edició 2018.

Es va editar material específic per cada una de les edicions. Es venien unes llibretes amb el disseny de l’any que resultaven pràctiques i atractives.

Aspecte de l’exposició vista des de l’entrada. Quina llàstima no poder gaudir més amb aquesta meravellosa i ben organitzada activitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: