una mica de tot arreu

Sant Cristòfol 2020

De fotografies de la festa del Barri de Sant Cristòfol n’hi ha un munt. Al llarg dels anys són centenars els vehicles que han baixat pel carrer nou fins arribar a la plaá de Sant Cristòfol per rebre la benedicció i recollir el ramet d’espígol amb l’estampa i la medalla del sant. No està mai de més demanar una ajuda al patró dels conductors.

Aquesta tradició que tenia lloc sempre al mateix indret l’any passat, com tantes i tantes coses, va quedar canviada. Sortosament no anul·lada.

Les festes de barri, inclosa la missa dedicada a la Mare de Déu del Carme, no es van fer al lloc habitual sinó a l’església de Sant Antoni.

El dia 10 de juliol que es quan es celebra la festa en honor de Sant Cristòfol, en acabar la missa dedicada al patró dels conductors, es van treure les pilones que no permeten passar pel carrer General Güell i els cotxes i altres vehicles que van voler rebre la benedicció van poder passar fins a la porta de l’església de Sant Antoni.

A l’església del barri hi ha una imatge de Sant cristòfol magníca i de gran tamany. Aquesta, que també representa el sant, la van pujar perquè presidís la festa. La Vicenta, que va viure durant la seva joventut al barri en un habitatge que toca a l’església, surt de la celebració religiosa. Al mirall del cotxe hi queda reflexat el mossén que beneïa els vehicles.

Les majordomes no hi van faltar. Aquí, d’esquena es veu la Ramona com va repartint els records.

Amb la panera a la mà entrega l’estampa, les medalles i el ramet d’espígol.

L’altra majordoma, la Paquita vilaró, porta la safata amb una imatge petita de Sant Cristòfol.

Jordi Prat. Fotògraf, fotografiat.

L’església del barri amb les portes tancades. Mai havia estat així de solitària en aquesta festa tan assenyalada. Caldrà veure si aquest any es torna a normalitzar aquesta celebració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: