una mica de tot arreu

Ignasi Montraveta Cinca. El comiat (4)

L’Ignasi ha mort als 83 anys i sembla mentida que hi hagi pogut arribar ja que durant tota la seva vida la salut l’ha tingut molt fràgil. Alguns companys seus de Seminari diuen que, de ben jove, passava molt temps a l’enfermeria. Aquests mals tràngols han estat una constant a la seva vida.

Recordo que quasi fa quatre anys que vam coincidir a l’hospital de Sant Joan de Déu de Manresa i ens van avisar de que se n’anava, La seva germana estava a Alemanya que hi té dues filles vivint allí i va vitjar de seguida per estar al seu costat i ell, com tantes altres vegades, se’n va sortir.

El darrer ingrés també el va superar però, quan va arribar a la residència del Seminari on hi viu, va caure i va haver de tornar a l’hospital on va ser operat i una aturada cardíiaca li causà la mort. Aquesta vegada el final no va ser feliç i el dia 14 de maig es va anunciar la seva mort.

El seu comiat va tenir lloc en un funeral, presidit pel Bisbe de Solsona, a la catedral. Era diumenge i molts dels capellans que l’haurien volgut acompanyar no hi van poder ser per les obligacions d’un dia festiu.

En acabar el funeral un company seu llegí aquest escrit:

Mn. Ignasi va néixer el dia 18 de març de 1938 a Sant Climent de Pinell del Solsonès. Va començar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona l’any 1949 i va ser ordenat prevere a Lurdes de la Nou, el dia 23 de juliol de 1961.

Va servir pastoralment les parròquies de Cervera, la Curullada, Granyanella, Fonolleres, Tordera, la Llena, Timoneda, Mollerussa, Vila-sana, Solsona, Sant Guim de la Plana, les Oluges, Ogerns, la Pampa, la Salsa, Altès (Bisbat de la Seu), Odèn, Castellar de la Ribera, Ceuró i Montpol. Fou Arxiprestre de Cervera, Professor de religió a l’Institut Antoni Torroja de Cervera. També fou delegat diocesà de religioses, administrador de l’Hospital de Solsona, membre de l’equip de pastoral de la catedral, administrador del Seminari, recotor i director espiritual del Seminari, vicari episcopal de la zona Urgell-Segarra, membre del Col·legi de Consultors, membre de la comissió gestora del Seminari diocesà, membre del Consell Presbiterial, secretari particular del bisbe Deig, delegat de Visa consagrada, canonge del Capítol catedral, director de la residència del Seminari i, des dels últims 15 anys, capellà de l’Hospital Pere Màrtir Colomés.

El seu nebot va fer una lectura molt emotiva envers del seu oncle, germà de la seva mare.

El fèretre surt de la catedral i inicia el seu recorregut final fins el cementiri de Cervera.

Entre altres rams de flors se n’hi podia veure un de roses que portava una estelada.

Aquest és el recordatori que es va fer per recordar-lo. Al davant, la Mare de Déu del Claustre i, al darrere, una imatge del poble on va néixer: Sant Climent de Pinell.

Un text molt adient acompanyat d’una fotografia i de les dades que s’acostumen a posar als recordatoris.

DESCANSA EN PAU. Has deixat una petjada a Cervera i el teu record està dins de moltes cerverines i cerverins.

GRÀCIES!!!!!!!

La darrera visita que va fer a Cervera va ser el dia 5 de febrer de 2020. Va venir a escoltar les Completes. Anava acompanyat d’un gran amic, Mossén Guixé.

Encara que aquesta fotografia no té qualitat sí que resulta testimonial. Integrat dins de la xarxa d’activitats cerverines Mn. Ignasi també va participar en el cant coral. Com podeu veure alguns/nes dels que l’acompanyen tampoc estan entre nosaltres. La imatge és de l’any 1974 i està feta en el concert de final de curs de la Coral Lacetània.

Queda per tancada la informació que el blog ha dedicat a la seva figura.

Fotografia nº 428 de la Història Gràfica de Cervera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: