una mica de tot arreu

Recordant…Processó de Setmana Santa

.

En aquestes properes fotografies podreu veure unes imatges de Setmana Santa ben antigues. Estan fetes a la intersecció del carrer Victòria amb el passeig de l’Estació.

Com podeu veure del passeig encara no n’hi havia ni rastre. Aquesta fotografia està datada el 14 de gener de 1915 per tant, tot i que la podeu veure en aquest post, no correspon a cap acte de Setmana Santa. S’hi posa per veure millor com era aquesta cruïlla.

Aquestes sí que ho són. La imatge que porten aquests quatre jove va tapada amb un vel negre. De capellans, en aquells temps. n’hi havia per donar i vendre i no sé exactament a que és degut tot aquest enrenou que es veu a costat del tàlem.

A l’esquerra es veu un home que porta una bufanda que sembla que s’hagi posat al damunt la manta i, a la dreta, aquestes dones van amb vestits llargs fins els peus tapades amb manteletes de llana. Una manera d’abillar-se en altre temps.

El sant Crist surt de Santa Maria acompanyat d’una colla d’encaputxats i d’altra gent de diferents edats. Els més menuts, sempre espavilats, s’han enfilat a un fanal per veure-ho millor. Resulta molt curiós com està realitzat el tors d’aquesta imatge.

Un altre Crist ben diferent, també amb un tors força especial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: