una mica de tot arreu

Diumenge de Rams 2021

El tema del Covid porta fets ben contradictoris. Des de fa molt la benedicció del Diumenge de Rams es feia a la plaça Major i quedava molt lluïda, sempre que el temps acompanyés. L’enrenou d’assistir-hi tants infants quedava apagat al comptar amb un espai tan gran a l’aire lliure. Un espai segur quan el tema de la seguretat no ens preocupava.

Doncs aquest any, que es necessitava com mai un espai gran, per fer distàncies correctes i ben ventilat, resulta que no se n’ha pogut fer ús ja que la normativa vigent anti Covid no permet concentracions a la via pública. Aquest ha sigut el motiu que tothom que assistia a la benedicció del Diumenge de Rams d’enguany hagi hagut d’entrar a Santa Maria on, la gent s’ha repartit per tota l’església, per tal de poder assistir a aquesta cerimònia.

Contradiccions que no toca altre remei que acceptar…

Sembla que hi havia ganes de que els més petits estrenessin palmes i palmons ja que es van veure moltes famílies aplegades a Santa Maria. Els més menuts estaven ben contents lluïnt palmes, amb unes bones llaçades i palmons que alguns també en portaven.

Aquestes properes imatges són unes pinzellades d’aquest especial Diumenge de Rams. Cal que recordem que l’any passat no es va poder celebrar.

Palmes

Palmons.

´És tradició que els més petits en aquesta jornada estrenin roba i sabates. Han sigut molts els anys que damunt la roba, ja de caire estiuenc, cal posar-hi alguna jaqueta perquè la climatologia no acompanyava.

Els temps canvien però els petits estrenen. Ara jo no són sabates “de mudar”. Aquest menut estrena unes boniques Nike de colors blau!

Pels adults el llorer és tradició…acompanyat, en aquest cas, d’una palma petita.

També unes branques d’olivera amb un palmonet queden d’allò tan bé!

A l’altar hi lluïen un parell d’esvelts palmons.

I branques de llorer i d’olivera.

Mn. Xavier Romero, rector de la parròquia, surt de la sagristia a punt d’iniciar la benedicció i la missa de Diumenge de Rams.

El post queda tancat amb aquesta vistosa imatge que reflexa un dels vitralls damunt el terra del temple. El dia era assolejat i es notava.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: