una mica de tot arreu

Recordant…Festa de Sant Tomàs d’Aquino

La festa de Sant Tomàs d’Aquino, que tenia lloc el 28 de febrer, a Cervera la colla d’alumnes del Col·legi Sagrada Família i de la Mútua Escolar, la celebrava molt ja que aquest sant era el patró dels batxillers.

Aquestes quatre fotografies són totes fetes el mateix dia i la tercera i la quarta les ha vist molta gent. En canvi la primera i, especialment, la última són una novetat. Les tenia Roser Yago a la seva colecció personal i no han estat publicades. En aquesta primera el grup que marxava cap el carrer per fer la celebració estava al pas que hi ha entre el carrer Major i el Passeig del Portalet que porta el nom de carrer Mare Janer. Aquí es veuen ja barrejats alumnes de la Sagrada Família amb altres de la Mútua. És fàcil distingir-los perquè les de les monges portàvem uniforme.

D’esquerra a dreta, Eulàlia Boronat, de perfil Conxita Rosselló, mig tapada, Anna M. Gasol, M. Dolors Vila, Rosa M. Martorell, Roser Yago, no identificada, mirant amunt, Rosita Manuel, de perfil i rient, Carme Bonet i, amb mitja cara tapada, M. Tresa Tardà.

Al davant, Angelina Estany, M. Mercé Minguell, Lluís Puig i dos nens que es devien colar a la fotografia. El nen és Antoni Muñoz i la nena de cognom Rius.

Com podeu veure era temps de fred i, la majoria, anàvem amb l’abric. També les de les monges portàvem un birret fet manualment amb cartolina.

D’esquerra a dreta: Pepita Giralt, Conxita Roselló, Pilar Porredon, Carme Bonet, M. Teresa Trilla, Araceli Miró i Nadina Quintana.

Tot el grup es va aplegar al Casal per fer-se la fotografia i aquesta és la que, fins ara, ens era ben coneguda. Però està clar que quedava escapçada i ara sí que la podreu veure ben sencera.

Al darrere i d’esquerra a dreta, Aura Vilanova, Pilar Porredon, Carme Bonet (m’allunyo i faig cara seriosa perquè aquest Jordi del Amo m’anava al darrera i a mi no em queia bé), Nadina Quintana, Conxita Bonjoch, Maria Pedrós, Dolors Montiu i Romi Porredon.

A baix i al darrera, Pepita Giralt, Eulàlia Boronat, M. Teresa Beleta, Conxita Roselló, M. Lluïsa Colom, Anna M. Gasol, Josefina Grifols i Aracelí Miró.

A baix al davant, M. Teresa Tardá, M. Dolors Rivera, M. Rosa Villarroya, Elisenda Ferran, mig tapada, M. Rosa Rubinat, Teresa Trilla, Rosa M. Martorell, Leonor Brandon, M. Dolors Vila i M. Teresa Valés.

any: anys 50 tema: Grups escolars autor: cedeix: Rosa Ma. Martorell gestionat per: E. Armengol

Aquí la teniu!!!!!! Deunidó la colla que s’hi va aplegar. Tots els nens i, algunes nenes, anaven a la Mútua Escolar que tenia les seves aules on hi ha la Universitat a Distància (UNED) i s’entrava per la mateixa porta on entren els alumnes i professors de l’esmentada universitat. També s’hi va afegir una de les filles de Leonor, farmaceutica de cal Batlle, Enar, que estudiava a casa ja que era la seva mare qui donava les classes. És la tercera de la filera del darrere començant per l’esquerra i va amb una faldilla de quadres.

A dalt i d’esquerra a dreta: Angelina Estany, M. Dolors Villarroya, Enar Alegre, Mercè Gasol, M. Mercé Minguell, Delagua, M. Teresa Lafargue, Roser Yago, Aura Vilanova, Pilar Porredon, Carme Bonet, Jordi del Amo, Nadina Quintana, Conxita Bonjoch, Maria Pedrós, Dolors Montiu i Romi Porredon.

A baix Josep Raich, Josep Sala, Companys, Ramon M. Carreres, Josep Puig, Pere Vilá, el nen que té al davant és Francesc Rosich, un no identificat i Jaume Carreres. Nenes: Magada Miró, M. Angeles Arto, Sara Fernández, Carmina Lafargue, Pepita Giralt, Eulàlia Boronat, M. Teresa Beleta, Conxita Roselló, M. Lluïsa Colom, Josefina Grifols, M. Dolors Vila, M. Teresa Valés i Araceli Miró.

La fila del davant, nens: Magí Raich, Ton Riera, Joan Puig, no identificat, Lluís Puig, al seu davant, Josep M. Villarroya , Juanito Royes i Daniel Llona.

Fila del davant, nenes: no identificada, M. Teresa Tardá, Dolors Rivera, M. Rosa Villarroya, Elisenda Ferran, M. Teresa Trilla, Carme Gomá, Rosa M. Martorell i Leonor Brandon.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: