una mica de tot arreu

Processó del Puro 2021

Des de que s’ha fet aquesta Processó potser mai s’havia dut a terme com aquest any. Degut al Covid, no es va fer el recorregut des de la Paeria fins el cementiri, sinó que ja es va passar directament a l’inici de l’acte després d’escoltar el Toc de Sometent i les 48 batallades del Seny Major en record dels morts del 16 de febrer de 1875 en la batalla local de la Tercera Guerra Carlina.

Es repartiren puros a qui volia però, atés que tothom va respectar l’ús de la mascareta, no es va veure ningú fumar. La concentració es va fer al costat d’on es troba una pedra que formava part del monolit que va ser destrossat després de la guerra civil.

Les joves que van tenir cura de la part musical ja estan al seu lloc. Aran Sala de Pons i…

…Queral Solé d’Agramunt.

Alguns dels assistents a l’acte. Tradicionalment a la Processó del Puro calia anar-hi amb barret. L’Araceli Garcia i el Josep Oriol, a més, anaven d’allò tan conjuntats. Ella lluïa un disseny de la seva filla Gemma.

Vaig comptar una cinquantena de persones les que van assistir a aquest acte.

A la dreta, Anna Serés, vestida per l’ocasió.

El Paer en Cap, Joan Santacana, va fer una petita introducció dient que aquest acte estava dedicat a totes les persones que “han patit, pateixen i patiran” que és com es va anunciant als cartells la Processó del Puro en aquests darrers anys.

Cada any té cura del manifest alguna entitat cerverina. Enguany va recaure aquest honor a la Coral Infantil Nova Cervera, que el 2020 van celebrar el seu 50è aniversari. Les diferents persones que representaren a la coral van llegir cadascuna d’elles el que els hi pertocava. Va estar una manera de fer diferent i molt encertada. Carles Sala en va fer la presentació amb aquestes paraules:

“Avui parlaran les cançons. Parlaran les nenes i parlaran els nens. Parlaré de tu, parlaré de mi, parlaré d’ella i parlaré d’ell. Parlaré d’ahir i parlaré d’avui. Parlaré de pobles i també de ciutats. Parlaré de guerres, parlaré de pau”.

Inicià la lectura Teresa Puig llegint el text extret del libre de la col.lecció Històries de Cervera titulat “Campanes i puros”, de Ramon Turull.

Diferents representants de la coral Infantil Nova Cervera van llegir el el text que els hi tocava.

Se’n llegiren els següents : SI EL MÓN FOS…, de Joanan Raspall, CANÇÓ SENSE NOM, de Lluís Llach, LA FESTA DE LA PAU, de Dàmaris Gelabert i Eulàlia Canal i DOS ANÒNIMS, d’Ovidi Montllor.

Fou una tria molt encertada amb unes lletres entranyables i plenes de significat. Va ser una manera diferent d’enfocar el manifest que resultà molt atractiva.

Fotografies del grup que representaren la Coral Infantil Nova Cervera.

Un cop acabada la lectura del manifest es passà a l’audició musical que va anar a càrrec de dues alumnes del Conservatori de Cervera: Queralt Solé, clarinet, i Aran Sala, acordió.

Queralt Solé, en plena actuació.

L’acte va comptar amb la presència de Bernat Solé, Conseller, que hi va assistir de manera privada ja que la seva filla, Queralt, era la que tocava el clarinet.

Aquesta és la crònica de la Processó del Puro 2021 que es va haver de fer sense processó!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: