una mica de tot arreu

Cavalcada de Reis 2021

Si en algun moment d’aquesta pandèmia ha quedat reflexada la dessolació i la magnitud de la tragèdia ha sigut en el pas de Cavalcada de reis pel cor de la ciutat. Tot plegat, trasbalsador.

Veure baixar les tres carrosses, quasi bé juntes, davant d’un silenci sepulcral pel que fa a veus d’infants i de grans, només escoltant la música que cada carrossa portava al seu gust i que més aviat es barrejava, feia una impressió terrible. El cor s’encongia i els ulls brillaven i, no d’alegria.

Els tres Reis, acompanyats dels seus patges, feien molt goig tan ben abillats amb les robes de colors. Les mascaretes, tan necessàries, afegien un plus de sentiment i de irrealitat al conjunt.

Veure el centre de Cervera, que cada vigília de Reis està de gom a gom, quasi bé desert, és una imatge que no s’oblidarà. A més, en aquesta zona, les finestres i balcons estaven buits. Als habitatges no hi viuen infants. Llàstima que aquí no es pugui posar el video de la panoràmica de la plaça, ja que impressionava.

Cal felicitar a totes les persones que van fer possible que no s’anulés la cavalcada. Era molt important que tots els nens i nenes de Cervera poguessin veure els tres Reis. El fet de dividir la ciutat en zones i, marcant uns horaris, va ser del tot encertat. D’aquesta manera i, amb tota seguretat, la comitiva va poder arribar a totes les llars de la ciutat. Han tingut sort els nostres infants, ben diferent del que ha passat en altres llocs, que han pogut allitar-se amb els ulls plens d’il·lusió després d’haver vist com Melcior, Gaspar i Baltassar, tot i el drama del moment, no han faltat a la seva cita del 5 de gener.

Melcior saluda al passar per davant de la Universitat.

Les tres carrosses baixen pel carrer Santa Anna. Com podeu veure hi havia quatre gats al carrer.

Després de recórrer el carrer Major fins arribar a la plaça Major, el camí de retorn els porta de nou fins a la plaça Santa Anna.

Melcior…

Gaspar…

… i Baltassar.

Segueixen fent camí cap a la plaça Pius XII i el passeig Balmes. Des d’allí van seguir per l’avinguda de Catalunya fins arribar al barri dels Ametllers.

Aquesta cantonada feia molt goig degut a la decoració lumínica d’un habitatge particular i la del carrer. Amb aquesta imatge el blog s’acomiada d’aquesta diada amb la que inicia tota la informació preparada sobre les Festes de Nadal i Cap d’Any esperant que l’any vinent la normalitat pugui ser una realitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: