una mica de tot arreu

Torà (5)

Aquesta plaça és molt cèntrica i, sí que la coneixia, ja que quan es celebra el Mercadal, el dia de Divendres Sant, està molt animada.

L’edifici que hi crida més l’atenció és aquest per la seva façana que fa molt goig.

Aquí en podeu veure més detalls. Fixeu-vos amb l’acurat treball que hi ha al capdamunt de les persianes.

Una altra façana que dóna a aquesta plaça i que també té la part superior dels tancaments amb uns treballs molt bonics. Em vaig adonar fent el recorregut per aquesta vila que té coses especials que costa trobar en altres llocs.

Ja a punt d’enfilar carrer amunt aquesta balconada afegeix encant a la plaça.

Una de les coses que fa diferent Torà a altres poblacions és la gran quantitat de trams que comuniquen les cases dels dos costats del carrer.

Bigues centenàries donen un plus d’encant a aquests trams coberts.

Revoltons, bigues de fusta, reixes de ferro… tot plegat fa que transitar per aquests carrers sigui com tirar enrera en el temps…

Sembla que en aquesta vila el color blau hi havia tingut un cert protagonisme. Aquesta façana, pintada de nou, recorda aquelles parets que ja són història.

En el proper post quedarà per acabada aquesta sèrie informativa i gràfica sobre Torà. Sóc conscient que hi podria afegir molt més encara però, de moment, crec que us haureu pogut fer una idea que la seva arquitectura i distribució. Així com també del seu encant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: