una mica de tot arreu

Agramunt. Fira de Nadal

Dimarts dia 8, Agramunt va celebrar la Fira de Nadal. Aquest municipi d’uns 5.400 habitants té una vida cultural i lúdica molt potent que, afegida a les fàbriques de turró i xocolata, fa que aquesta ciutat tingui molt pes. Potser l’esdeveniment més important que organitza la ciutat, des de 1988, és la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra. Una fira de nivell per la que hi passen milers de visitants. El nom d’Agramunt es conegut arreu precisament per aquests productes.

Recordem que el Carnaval és d’allò tan lluït, molt participatiu i amb una gran qualitat pel que fa a les comparses i disfresses. L’Espai Guinovart, dedicat a l’artista Josep Guinovart i, situat a l’antic mercat municipal, és un altre valor afegit. La Porxada i la plaça de l’església tenen molt encant i, la pròpia església de Santa Maria resulta una edificació brillant. Al seu interior s’hi troba el refugi Antiàeri de la Guerra Civil perfectament adequat per fer-hi una visita. Al Parc del Convent la cisterna i el Pou de gel són un atractiu més d’Agramunt. També compten amb Lo Pardal, Casa de poesia visual amb obres de l’artista local Guillem Viladot.

I el que més enveja em dóna d’Agramunt és el magnífic cinema que, rehabilitat, permet a tothom que vulgui gaudir de sessions fantàstiques amb films d’actualitat.

Al mes desembre i, a la part antiga de la ciutat, s’hi celebra la Fira de Nadal, sempre amb un gran èxit de parades i de visitants. Cal dir però que, enguany, no mostrava l’aspecte de les edicions anteriors però l’important és que s’ha fet. Cal felicitar als responsables per mantenir viva aquesta tradició.

Botigues locals presentaven els seus productes…

… junt amb paradistes que oferien tota classe d’objectes de decoració nadalenca.

Els establiments dedicats a la venda de torrons, en aquestes dates, assoleixen el màxim volum de vendes.

A la zona del centre històric s’hi troben cafeteriers que fan molt goig.

Agramunt és una ciutat que se sent molt identificada i sensibilitzada amb la problemàtica dels darrers temps a Catalunya. Façana de l’Ajuntament.

L’església de Santa Maria.

Magnífic l’arbre plantat al bell mig de la plaça.

Diferents plafons com aquest recorden els resultats de l’1 d’octubre a la ciutat.

Uns suports molt ben aconseguits exposaven dibuixos dels més menuts.

Preciós aquest espai presidit pel aquestes balances gegantines.

Antic mercat municipal.

A un costat de la balança s’hi troba el pes…

… i a l’altre, els torrons més coneguts de totes les classes que fan.

Tot plegat, ajudat del bon temps que feia, va permetre passar una molt bona estona comprant i gaudint amb el que ofereix Agramunt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: