una mica de tot arreu

Festa Major 2020 (1)

La Festa Major 2020 s’anunciava amb activitats habituals: concerts, espectacles infantils, esport, teatre, havaneres, sardanes, castell de focs… El que no era l’habitual era la pandèmia que ja feia dies deixava rastres de dolor arreu.

El post informarà d’algunes de les diferents activitats d’aquesta Festa Major tan diferent.

El divendres, a la plaça Major, s’havia preparat l’escenari per tal de fer el reconeixement, per part de la Corporació Municipal a la Coral Infantil Nova Cervera, en motiu del seu 50è aniversari. També estava programat escoltar el Pregó de Festa Major a càrrec dels professionals del CAP en reconeixement a la seva valuosa tasca per fer front a la pandèmia provocada pel Covid-19.

Tot plegat va quedar molt deslluït perquè la climatologia no acompanyà. Un fred terrible, sumat al vent gèlid, va fer que quasi tothom escampés la boira per arrecerar-se a les seves llars. El D. Quim Granell, encarregat de llegir el Pregó, va comentar les pàgines que tenia i, digué que només llegiria la primera i la darrera, cosa que s’agraí. Penso que seria de justícia que la gent de Cervera poguessim tenir accés al Pregó complet i que tothom el pogués llegir. És un deure que tenim amb els i les treballadores del Centre d’Atenció Primària que tanta cura han tingut dels cerverins i cerverines en aquests moments tràgics. En acabar, un video va mostrar els rostres, ben protegits amb mascareta, de tothom que treballa al CAP.

Les fotografies no van sortir gens de bé però queden com a testimoni. Per acabar d’arruïnar la nit el campanar de la ciutat, inexplicablement, va estar tota l’estona a les fosques. Sort que al final, al pis de les campanes, sembla que els campaners van poder encendre els llums i es veia una mica de claror mentre els sons s’escampaven arreu.

La nit de pubs al carrer i el Concert mòbil amb The Txandals, tot i que vaig veure tot el grup amb roba esportiva del tot vintage, tampoc van tenir èxit. Amb el fred polar que feia qualsevol sortia!

L’espectacle itinerant “Posée” de Sound de Secà, sembla que d’itinerant no ho va ser. Van fer l’exhibició a la plaça Pius XII i, com sempre, van oferir una actuació fantàstica.

Al vespre d’aquest dissabte de Festa Major, vaig anar a sopar a Les Mènsules. Èrem dues persones. Vaig filmar un video on la plaça Universitat semblava un desert.

Al arribar al Gran Teatre el panorama va canviar i hi havia molt públic que assistia a la representació de l’obra “Els Brugarol”, que va agradar molt. Una activitat que semblava segura i que, abans de començar, van demanar a tothom que no es tregués la mascareta en tota l’estona.

Pel que fa al diumenge mai s’havia vist una Festa Major tan diferent. Hi va haver ofici a Sant Antoni. Curiosament, en acabar, els ortodoxes s’apressaven per la celebració del seu ritus.

Cal agrair que, tot i que només amb un mínim de colles, es celebrés el 59è concurs de colles sardanistes. En aquesta edició, tingué lloc a la plaça Universitat.

A l’esperada Mostra de balls de Festa Major que es va retransmetre a la plaça Major, ja no s’hi va arribar a temps i es va haver de veure pel canal YouTube. Cal felicitar al seu director, Jordi Boquet, pel fantàstic enregistrament.

El concert vermut amb MúsX va deixar quasi totes les cadires buides però les taules del bar de la plaça plenes. Cal dir que molta gent, a l’hora de reservar lloc per les diferents activitats, es van apuntar a totes i el resultat, en alguns casos va ser nefast ja que, un cop ple l’aforament, no permetia agafar més reserves.

L’espectacle al carrer, dedicat als més petits: “A la fresca” va comptar amb una bona assistència.

En el proper post el blog seguirà informant sobre aquesta atípica Festa Major 2020.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: