una mica de tot arreu

Salàs de Pallars

El següent viatge va ser a Salàs de Pallars, a la comarca del Pallars Jussà. No hi havia passat poques vegades per aquella zona!!!!! de camí cap a la Pobla de Segur. Però mai havia agafat el trencant que, ben a prop de Tremp, porta al nucli de Salàs de Pallars.

Un poble que, ja fa uns anys, s’ha fet famós perquè conserva un seguit de botigues posades com fa molts anys i que són visitables. Conegudes com les Botigues Museu resulten uns espais únics destinats a la interpretació dels antics comerços.

És una Villa medieval amurallada i recórrer els seus carrers i places et transporta a un altre temps.

Diferents edificis i racons d’aquesta vila medieval.

L’Ajuntament es troba en aquesta magnífica torre medieval.

Una altra de les torres que es conserven en perfecte estat.

Racons amb encant.

En aquest establiment es troba el punt on cal recollir les entrades per anar a visitar les botigues. Resulta, però, que cal haver fet la reserva avançada. Per tant em caldrà tornar-hi un altre dia perquè, al no haver-ho fet, va ser impossible visitar-les.

Les botigues estan escampades pel centre urbà, ben a prop les unes de les altres.

Aquí en podeu veure l’entrada d’algunes d’elles.

L’Era d’en Balust és un restaurant situat en un edifici emblemàtic. Ideal perquè de cara al bon temps es podia menjar a l’aire lliure. Tohom sap que el perill més gran per contraure el Covid és treure’s la mascareta i, això es fa, en reunions familiars i en bars i restaurants. És d’agrair que es pugui menjar a l’aire lliure ja que representa un plus de seguretat.

Ben a prop de Salàs de Pallars s’hi troba l’embassament de Sant Antoni, en la zona del Piolet, que resulta ideal per gaudir de la transparència de les seves aigües així com també el poder practicar diferents activitats aquàtiqües.

Seguim doncs amb els viatges de proximitat recomanant de fer una visita a la villa de Salàs de Pallars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: