una mica de tot arreu

Estany d’Ivars

En realitat la primera sortida que vaig fer no va ser a Montserrat. Anava errada. Va ser una escapada a l’Estany d’Ivars, el de major superfície de Catalunya, situat a la comarca del Pla d’Urgell. Un lloc amb molt encant i que tenim ben a prop però que no havia visitat mai.

La formació d’aquest estany es remunta a milers d’anys. Era de poca profunditat i d’aigües salobrenques. Alguns estius s’arribava a assecar completament. Hi va haver un moment en que els promotors del Proyecto de Saneamiento pretenien obtenir més terrenys de conreu i això va contribuir a la dessecació i desaparició de l’estany l’any 1951, en contra de la voluntat popular.

Més endavant es va plantejar la possibilitat de tornar-lo a omplir i, a principis dels 90, l’ajuntament d’Ivars va assumir la voluntat de tirar endavant el procés de recuperació de l’estany. L’emplenament però es va completar durant el 2009.

Hi ha un circuït molt complet que dóna la volta al llac. En les properes imatges podeu veure l’estyany des de diferents punts.

Les cigonyes han escollit aquest estany per habitar-hi.

Els darrers raigs de sol dauren el terra.

A l’hora de la posta l’espectacle dels colors càl·lids damunt l’aigua fan més bell encara aquest indret.

Tot el recorregut està ple de plafons informatius que expliquen tot el relacionat amb l’estany. Aquí en podeu veure alguns.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: