una mica de tot arreu

Cervera Capital Cultura Catalana. A Peu de Museu. La història a les teves mans (61)

Cervera com a Capital de la Cultura Catalana 2019 va donar el tret de sortida de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb la presentació del projecte de producció pròpia “A peu de Museu. Rutes temàtiques per Cervera”.

Aquest projecte es presentà el dia 11 d’octubre.

A Peu de Museu va ser una invitació a recórrer els carrers de Cervera des d’un nou punt de vista. La tecnologia del mòbil de cadascú permet entrar en històries úniques i personals de la mà de tres dones que representen tres moments crucials de la història de la nostra ciutat. Les seves veus acompanyaran el recorregut per diferents indrets patrimonials i descobriran el que s’hi amaga al seu interior. Seguint totes les opcions que es proposen, es podran intuir alguns episodis d’un passat que ens ajudaran a entendre una ciutat en constant transformació.

a4

Aquestes rutes previstes per a tots els públics i gratuïtes, resseguiran diferents punts singulars de la ciutat mitjançant uns codis QR, que donaran accés a diferents continguts audiovisuals en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

a9

Les audioguies dels tres personatges femenins documentats als segles XIV, XV i XVIII permetran descobrir el passat medieval, jueu i barroc que s’amaga entre els murs de la ciutat actual.

a7

Els personatges femenis són: Margarida que fou la dona esclava del senyor Menarguens.

a3

Regina, la protagonista de la Cervera jueva, formava part d’una família important de la ciutat, els Querci.

a2

Al segle XVIII, Ignàsia Brach, més coneguda com la Nasa Tabaco, va regentar una taberna en la rígida Cervera universitària.

a1

L’eina digital també oferia el “Quadern de viatge”, amb explicacions més objectives i acadèmiques dels elements patrimonials; la “Història Gràfica”, que ajudarà a reconstruir el passat d’un espai concret a partir de fotografies i/o documents; la “Galeria del Museu”, que mostrarà objectes custodiats pel Museu procedents dels punts visitats; i altres recursos multimèdia per aprofundir més en la matèria.

Aquest va estar un projecte del Museu de Cervera, que va comptar amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural i que va estar creat per un equip de deu professionals de diferents branques vinculats a Cervera, la Segarra i les terres de Lleida.

Després del confinament s’han encetat les visites pels tres recorreguts, amb la participació de grups d’unes 30 persones, al preu de 6 euros per visita.

En aquestes properes imatges podeu veure algunes de les fotografies que formen part d’aquests recorreguts.

a6a5

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: