una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Artesans del Barroc. Cervera i l’art del seu temps (3)(64)

La mostra Artesans del Barroc va estar comissariada per Joan Yegus i Francesc miralpeix, el primer conservador del MNAC i el segon professor de la universitat de Barcelona, ambdos experts en les manifestacions artístiques del període i autors de nombrosos estudis sobre el tema.

Retrats, maquetes, pintures, escultures, argenteria, dibuixos, plànols…curosament seleccionats per a l’ocasió, van modelar visualment el discurs d’aquell ric passat de la ciutat de Cervera en un marc, el de l’antiga biblioteca de la Universitat, que resultà incomparable.

Durant el temps que l’exposició va estar oberta al públic es van programar diferents conferències totes elles vinculades al Barroc.

Maria Garganté, professora de la Universitat de Barcelona en va impartir una el 16 de gener. Entre altres temes va parlar de les imatges de dones que representen la figura de Jesús com és el cas d’aquesta especial escultura que cridava l’atenció pel bellíssim rostre del crucificat, que era el d’una dona.

a16

El cap de l’Àliga de Cervera.

a18

a17

La fusta va ser un dels materials més emprats per realitzar diferents escultures.

a19

a20

a21

Les pintures, procedents de diferents de diferents institucions i de particulars tenien un lloc rellevant en aquesta exposició.

a26

a23

a27

a30

a28

a29

a31

a32

a33

Amb aquesta fotografia queda per tancada la informació donada sobre l’exposició Artesans del Barroc. Cal dir que va ser una de les activitats programades més rellevants, en aquest cas dins l’apartat de Diàlegs, de Cervera Capital de la Cultura Catalana.

ccc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: