una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Fadunito 15 anys (2) (68)

Ara que s’han fet grans Fadunito celebren 15 anys d’espectacles tornant a casa, a Cervera, amb una exposició que recull la seva trajectòria.  Inaugurada el dijous 21 de novembre va romandre oberta al públic fins el 23 de febrer.

L’any 2003, molt abans del triomf dels germans Márquez a Cervera també hi passaven coses importants. Fadu i Nito es van conèixer a un festival de circ, i es van fusionar donant nom a aquesta companyia de teatre especialitzada en arts de carrer. Al llarg d’aquests anys han ant progressant i ampliant la cartellera d’espectacles, des dels itinerants, amb una alta dosis d’improvisació i intervenció del públic, fins a solos escènics.

Fadunito ha acurat sempre els arguments dels seus espectacles. Treballar el compartir, la dieta mediterrània, la família, l’estima al món del circ i la cultura escolar són els motius dels muntatges que actualment estan en cartellera.

En l’anterior post teníeu l’inici del recorregut d’aquesta exposició dels seus 15 anys. Ara podreu veure la resta de la mostra.

f13

Recordant aquest elefantet que havia format part de l’espectacle.

f12

El tema escolar l’han treballat amb escreix.

f15

f16

f17

Les dues bicicletes, una pintada de vermell i l’altra de blau, que feien conjunt amb els bonics vestidets de mariner.

Per guanyar alçada aquests artilugis que podeu veure a la dreta, són del tot necessaris.

f31

Amb tanta alçada els estris que van servir també han de ser de mida gegantina.

f27

Van començar les seves actuacions en terres catalanes, però a partir de l’any 2005 van obrir portes per traduir i adaptar els seus espectacles per representar-los a Espanya, Europa i Llatinoamèrica. I no només això sinó que és de les poques companyies que poden presumir d’haver recorregut Àsia, Àfrica, Europa, Amèrica i Oceania.

En aquestes imatges podeu veure’ls actuant en alguns dels molts llocs que han treballat arreu del món.

f21

f22

f23

f24

Aquesta llarga paret queda ben plena de postals de diferents indrets. Han estat uns viatgers incansables i han recorregut una infinitat de països!

f28

f29

Són moltes vegades les que han actuat amb el suport d’altres artistes que els han acompanyat.

f25

Cal recordar que l’espectacle més exitós de Fadunito ha estat “La Gran Família” que es va estrenar l’any 2005 i que va ser mereixedor del premi ARC 2006 otorgat per l’Associació de Representants de Catalunya com a millor espectacle de teatre de Carrer de l’any 2006.

En aquestes imatges manllevades podeu veure components de “La Gran Família” en plena actuació.

f1

f2

f3

f4

Esperem que segueixin gaudint i que facin gaudir als altres durant molts més anys. Queda tancat el post amb una efusiva felicitació per aquests dos emprenedors que van saber desenvolupar amb molt èxit a través de la seva vocació la seva vida de treball.

f20

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: