una mica de tot arreu

Cervera Capital Cultura Catalana. Forum Auriga, Festival Bestiarum i Fadunito 15 anys (1) (67)

Aquest blog ha informat d’una manera cronològica sobre les activitats programades dins de Cervera Capital de la Cultura Catalana. Sortosament aquesta capitalitat va tenir lloc l’any 2019 i es va poder celebrar amb molt ressó. Queden però, algunes activitats dels dos darrers mesos, novembre i desembre, per acabar amb tota la informació.

D’algunes d’elles no es disposa de fotografies però també quedaran reflexades per tal de que en quedi constància.

XV Fòrum Auriga

Els dies 16 i 17 de novembre va tenir lloc la celebració del XV Fòrum Auriga, la trobada anual interdisciplinària dels professionals del món antic que té lloc sempre a la Capital de la cultura Catalana, promogut per la revista Auriga. Aquest Fòrum va reunir professionals dedicats al món antic: filòlegs, historiadors, museòlegs, documentalistes, arxivers… en el qual van exposar diferents treballs actuals que serveixen per conéixer el passat així com propostes de present i de futur de la indústria cultural i turística del món grecoromà a casa nostra.

Festival Bestiarum

El dia 16 de novembre Cervera acollí el Festival Bestiarum, una gala que va servir per tancar la temporada del bestiari festiu, on es revindica la declaració oficial del 24 de novembre com a Dia Europeu del Bestiari Festiu.

La gala va servir per fer entrega dels premis BEST, al Paranimf de la Universitat, amb un doble objectiu: d’una banda reconéixer públicament la tasca duta a terme per diferents agents, i d’altra banda, pretén difondre i potenciar les bones pràctiques premiant els millors projectes duts a terme per les entitats federades. La gala va ser conduïda per l’humorista Peyu.

Tot el dia es va poder comptar amb la presència de bèsties festives pels carrers de Cervera. La festa va comptar amb la participació de deu bèsties d’arreu de Catalunya que van formar part d’una cercavila i una encesa de lluïment.

Fadunito 15 anys

En aquestes properes fotografies podreu veure part de l’exposició Fadunito 15 anys que va tenir lloc al Museu de Cervera inaugurant-se el 21 de novembre. Feu-ne un tastet. En el següent post hi trobareu informació sobre aquesta exposició i la resta de reportatge fotogràfic.

Recordant els primers muntatges.

f30

f2

f3

Tothom recordem les vistoses i espectaculars passejades d’aquests actors transformats en nens que havien desenvolupat unes cames gegantines…

f4

Aquí podeu veure el que s’hi amaga.

f5

El vestidet de mariner que tots recordem i que portaven a “La Gran Família” que és un espectacle que tingué molt èxit. En el proper post hi trobareu més informació.

f6

Més cames… i les bicicletes amb les que es passejaven.

f7

L’altre vestidet, en aquest cas, combinant el blanc amb el vermell.

f18

Va ser una gran idea aquesta manera de presentar les cames, gegantines i que, alhora, resultaven entranyables.

f19

f8

f11

f9

f10

En el proper post quedarà completada la informació sobre aquesta exposició.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: