una mica de tot arreu

Rússia. Moscú. El Kremlin (1) (11)

El conjunt que rep el nom de Kremlin és extraordinari per la gran quantitat de coses que s’hi troben.

Fins que va accedir al poder Pedro el Grande el Kremlin havia estat la residència dels zars. Ell va voler tenir una ciutat i així fou com va fundar Sant Petesburg.

Quan els boltxevics van agafar el poder a l’any 1917 la ciutat del nord va perdre la condició de capital i el Kremlin, a Moscú es va convertir en el nou cor del poder rus.

Aquest gran complex està envoltat de muralles. Va ser l’any 1947 que aquestes parets es van pintar de vermell, el color de la revolució i del comunisme.

Des de 1991 el Kremlin ha estat el lloc on resideix el president de la nació.

Al Kremlin hi ha quatre categories d’edificis. En aquest post podreu veure un parell de monuments històrics i les esglésies.

Pel que fa als monuments històrics n’hi ha dos de molta envergadura: El Canó i la Campana del Zar. Són , cadascun d’ells, els més grans del món.

El canó pesa 39.31 tones i medeix 5.34 metres. Es creu que no es va fer servir mai i que va ser fabricat com una prova del poder militar.

k2

k3

k4

k5

k6

Tsar Kólokol és la campana més gran del món. Se’n va fer una sèrie de quatre d’aquestes campanes tan extravagants però només resta aquesta, que ja era la més gran de la sèrie. Pesa 216 tones.

La primera vegada que es va fer sonar, en el reinat d’Alexis I de Rússia, es va trencar. després se’n van fer altres i, la que es pot veure avui té un fragment trencat. És degut a un incendi que hi va haver i, al tirar-li aigua, amb el canvi de temperatura, es va trencar. Aquest fragment pesa més de 10 tones.

k12

k11

k8

k10

k9

La Plaça de les Catedrals és el lloc amb més història del Kremlin.  S’hi troben quatre catedrals i és famosa per ser el lloc de coronació i de processons fúnebres de tots els tzars russos. Fins i tot avui en dia s’utilitza en la cerimònia de presa de possessió del president de Rússia.

En aquestes properes imatges podeu veure diferents angles de les quatre catedrals que resulten espectaculars. Visitar els seus interiors també és del tot recomanable

Catedral de la “Anunciación”. Estava destinada a les cerimònies de caràcter familiar dels grans tzars i prínceps russos. La part més important d’aquesta catedral és l’iconistasi.

k14 1

k15

k18

Aquest és l’importantíssima catedral de “La Dormición o Asunción”” que és el principal temple de tot l’estat ja que al seu interior s’hi troben els sepulcres dels metropolitans i dels patriarques moscovites. Visitar el seu interior és del tot recomanable.

En aquesta catedral hi coronaven els tzars, s’elegien els mandataris de l’església ortodoxa russa, s’hi resava el Tedeum abans de sortir en campany militar o en motiu de victòries de l’exèrcit rus, s’hi promulgaven les actes estatals i s’hi feien els funerals dels metropolitans i patriarques.

S’hi pot admirar el tron de la coronació del tzar “Iván el Terrible”

k13

k16

Catedral de l’Arcàngel Miguel. Es tracta d’un temple sepulcre dels grans prínceps moscovites feudals i dels primers tzars russos. La necròpolis de la catedral és el sepulcre més gran de prínceps i tzars russos. Les tombes d’Iván el Terrible i dos dels seus fills es troben en un sepulcre  especial.

k19

k7

Església de la “Deposición del manto de la Virgen”. Aquesta església és la que feien servir els patriarques i els ciutadans per les cerimònies

k17

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: