una mica de tot arreu

Rússia. Moscú. El Kremlin (2) (12)

Després de tota la informació donada sobre el Kremlin en el post anterior seguirem fent el recorregut per aquest vast espai que sorprén pel conjunt d’edificacions tan variades que s’hi troben.

Primer, però, podeu observar la curiosa muralla que envolta tot el recinte del Kremlin. Fóra muralla un grup de militars celebren un acte davant el Memorial de la “Tomba del soldat desconegut”

l12

l11

Una altra imatge on es veu la muralla per la part exterior.

l1

Ja a dins del recinte del Kremlin, la Torre de la Trinidad, coronada amb l’estrella comunista.

l9

Construccions clàssiques conviuen amb edificacions modernes.

l4

Palau Estatal del Kremlin és el Palau de Congresos. Vidre i marbre són els elements de la façana. A més de ser seu de diferents congresos s’hi representaven i encara s’hi representen espectacles d’òpera i ballet amb els artistes del Teatre Bolshói. La sala dels espectacles té una capacitat per 6000 persones.

l2

Altres de les moltes edificacions que es troben en aquest vast espai que és el Kremlin de Moscú. El Senat.

l8

L’Arsenal.

l3

Jardins del Kremlin. Tot estava impecable. Es notava que s’havia arreglat molt la ciutat en motiu dels Mundials de Futbol.

l5

l6

l7

Necròpolis de la Muralla del Kremlin. La història dels enterraments aquí és molt llarga. En aquesta imatge podeu veure les tombes individuals d’uns quants presidents russos.

l18

l15

Els noms que hi ha sota cadascuna de les figures resulten difícils d’entendre ja que estan escrites amb un alfabet que no dominem.

l16

l17

Més memorials davant la Muralla del Kremlin.

l19

El Mausoleu és un lloc molt inquietant on hi ha exposat el cos de Vladimir Lenin, líder comunista i fundador de la Unió Soviètica,  que va morir d’un infart el 21 de gener de 1924 a l’edat de 54 anys. Al seu enterrament hi van assistir milions de persones tot i el fred espantós que feia (uns trenta graus sota zero).

És un espectacle únic al món. S’entra per aquesta porta i es baixen unes escales fins que s’arriba al lloc on hi ha exposat el cadàver de Lenin. Amb un silenci sepulcral els visitants desfilen davant el momificat donant el tomb al lloc on està estirat. Una peça grana cobreix el podi on hi ha el cos que sembla que faci poc que ha traspassat. Realment és una experiència única veure perfectament conservat aquest cadàver després de quasi cent anys de la seva mort.

l14

La seguretat va ser un tema importantíssim al llarg d’aquests mundials. Hi havia molts controls i calia passar-los tots.

l13

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: