una mica de tot arreu

XXI Marxa dels Castells, any 2020 (1)

Un any més, i ja van vint-i-una edicions s’ha celebrat la Marxa dels Castells. És un esdeveniment que mou moltíssima gent començant pels voluntaris i voluntàries i per totes i tots els participants. Aquesta activitat està més que consolidada i són moltes les persones d’arreu el país que assiteixen a aquesta cita anual.

Cal recordar que la marxa té dos opcions: una de 37 km. i, una altra de 54 km. A la vigília i, des de l’edifici de la Universitat, ja es comencen a repartir els dorsals, les indicacions i el regal que, enguany, ha estat una fantàstica motxilla molt ben valorada per tothom.

Una enorme estelada presideix el recinte. Podeu veure un grup de persones que es disposen a anar a recollir el material al Paranimf de la Universitat.

m1

La imatge d’aquest borbó que va fer construir la Universitat i, que trobem a l’entrar al recinte, no és de l’agrat de la gent…

m02

Les indicacions ens diuen que hem d’accedir al Paranimf pujant per l’escala per recollir els dorsals i la resta de coses.

m2

Aquí podeu veure l’esmentada motxilla.

c

Aquests ja surten amb tot el material recollit.

falta

L’endemà, diumenge dia 8, tothom es va preparant per la sortida que està programada a les 7 del matí. Pel carrer Combat, que després presentarà un aspecte espectacular en passar-hi els més de 2000 participants, és una de les vies per on entra molta gent per arribar a la zona de sortida.

m4

La plaça Universitat és el lloc on es va concentrant tothom. Hi ha qui aprofita per tenir un record amb les lletres de Cervera

m5

m6

… altres ja comencen a posar per les fotos de grup.

m7

Aquest és el punt de sortida que està a la cruïlla de la plaça Sant Miquel amb el carrer Combat. Si voleu veure el video de l’espectacular sortida amb centenars de persones passant per aquest carrer, i que al blog no es pot posar, el trobareu al Facebook de Carme Bonet.

inici

De seguida la ruta ens porta als afores de Cervera. Curiosament en aquest punt, i a sota el túnel que hi ha tocant a la Capelleta de Sant Magí, es va haver de fer una parada per passar amb compte un gran bassal d’aigua. Tot i que ja fa dies que no plou, la quantitat d’aigua que va caure va ser tan intensa que, en molts llocs, el terra encara no l’ha pogut absorbir.

m8

Aquestes properes imatges donen fe del que és l’essència de la Marxa dels Castells: trepitjar camins de terra envoltats de camps verds a la recerca dels castells que, un rere l’altre es van trobant al llarg del recorregut. El contrast amb el paisatge i els colors de la vestimenta és una altra constant que sempre es repeteix. Aquest any ha faltat un element que sempre acompanyava amb la seva bellesa: els arbres florits. Degut a que el bon temps s’ha avançat i les ventades que s’han entomat no s’ha pogut gaudir amb la bellesa de la nevada rosada que ens acompanyava cada any especialment dels preciosos ametllers tant abundants en aquestes contrades.

El primer castell del recorregut d’enguany: el de Montcortes.

m10

m11

m12

m13

m14

Quin goig aquestes motxilles!

m15

A la dreta, hi podeu veure l’església amb l’espadanya que es reflexa damunt la paret del castell.

.m16

m17

En el proper post el blog seguirà informant sobre la Marxa dels Castells.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: