una mica de tot arreu

“Monet, la experiència inmersiva” a l’ Ideal. Poblenou, Barcelona

El Poblenou, avui un barri de Barcelona, està de moda. Establiments de restauració, locals d’oci, tendes amb encant… sovintegen en aquest barri. Un barri que havia tingut un cinema pel que hi havien passat moltíssims usuaris: el cinema Ideal.

Feia anys que estava en desús i, recentent, s’ha acabat de restaurar i, en motiu de la nova orientació que se li ha donat com a centre d’arts digitals, ha obert les seves portes al públic presentant una experiència mai vista a la ciutat comtal.

S’ha triat l’obra de Claude Monet (Paris, 1840- Giverny, 1926) que va ser un dels primers pintors en fer ús de la pinzellada lliure i és el màxim representant de l’ impressionisme. L’exposició que se li dedica combina diferents tecnologies d’última generació per poder descobrir com Monet va saber observar la realitat d’una manera revolucionària.

S’accedeix, després de llegir tota la informació sobre el pintor i la seva manera de pintar, a una sala amb mil metres quadrats de paret sobre la que es projecta l’obra de Monet que explica d’una manera sorprenent la particular tècnica pictòrica del pintor i la història de les seves obres més populars. És un homenatge a aquest artista que va canviar la història de l’art aprenent a capturar la bellesa de la fugacitat.

Resulta del tot impactant la darrera part de l’exposició que està dedicada a la realitat virtual. El passeig virtual pels destins més importants de la vida de Monet esdevé una experiència inoblidable.

“Monet, la experiència inmersiva” és una proposta única a nivell mundial que invita a endinsar-se en les més extraordinàries obres mestres de l’impressionisme. He visitat dues vegades aquesta exposició i, no em faria res tornar-hi, ja que mai havia viscut res de semblant.

En aquestes properes fotografies veureu la captura ràpida d’algunes de les milers d’imatges que allí es veuen en moviment durant 35 minuts.

Pel que fa a l’experiència visual, que s’aconsegueix al posar un aparell especial als usuaris, com una mena d’ulleres, no es pot veure sinó viure.

Entrada a l’Ideal.

m00

Restes de la decoració de l’antic cinema s’han conservat en la restauració tan ben feta que s’ha dut a terme d’aquest local.

m0

Encetem amb aquesta imatge, aquí fixa i que, en la realitat, es mostra en moviment, la projecció de l’obra de Monet.

m18

Cadascuna de les sèries d’obres que es poden veure van anunciades al lloc on es van realitzar.

El que suma espectacularitat a la projecció és que aquesta també s’escampa pel terra de la gran sala que fou el lloc on la gent gaudia amb el cinema.

m1

m5

m2

m3

 

m15

m17

Els famosos acantilats d’Etretat estan lligats del tot a l’obra d’aquest gran pintor.

m16

m6

m7

m8

m9

m11

m14

m13

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: