una mica de tot arreu

Festes de Santa Eulàlia a Barcelona. La cripta i la Passejada de les Laies (4)

El dia 12 de febrer és la data en que es celebra la festivitat de Santa Eulàlia i és la jornada en que estan programades les darreres activitats dedicades al seu honor.

Dins la magnífica catedral de Barcelona es troba la cripta de la santa, que és el lloc on està enterrada. Durant tota la jornada les visites hi són continuades. Cal travessar la catedral, sempre amb molts turistes que l’estan visitant, per tal d’anar fins davant l’altar major que és el lloc per on s’accedeix a la cripta.

Entrem dons a la catedral...

c9

… i, després de baixar les escales, arribem a la cripta que, com podeu veure en aquestes properes imatges, és magnífica.

c1

c2

c3

c4

c5

En sortir, acabar de donar un tomb per la catedral sempre resulta atractiu. Un comiat amb la imatge d’aquest Sant Jordi, que es troba en un dels altars de l’esmentat temple i que, dintre de poc, també celebrarà la seva festa.

c8

A la tarda, té lloc una de les activitats festives més entranyables. Totes les gegantes de Barcelona s’han concentrat al Palau de la Virreina, a les Rambles, on esperen iniciar La Passejada de les Laies. Una vintena de gegantes van desfilar fins la plaça de Sant Josep Oriol, tocant a l’església del Pi.

v2

v3

v4

v5

v6

v7

Allí hi va tenir lloc la popular xocolatada i el repartiment de les aspes de Santa Eulàlia que és la menja pròpia de la diada. En acabar, es va reprendre la cercavila, que va tenir el seu punt àlgid a la baixada de Santa Eulàlia amb l’ofrena floral. Per acabar, les gegantes van arribar a la plaça Sant Jaume, on van desfilar sota el penó de Santa Eulàlia, que presidia el balcó de l’Ajuntament, al so de la cobla Sant Jordi- Ciutat de Barcelona.

v1

I així fou com s’acabaren les Festes de Santa eulàlia 2020!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: