una mica de tot arreu

Vitralls de l’església de Santa Maria. Homenatge a la Junta del Santíssim Misteri

Aquest és el cartell anunciador de l’acte, dissenyat per Ramon M. Razquin, autor, també, de tot el material expositiu i del llibret del que n’ha tingut cura del text, la recerca i la realització i que es va donar a tots els assistents. Un llibret que ja està exhaurit i que resulta impecable amb totes les explicacions que s’hi troben així com també amb el conjunt de les imatges de l’exposició que hi són impresses.

Ramon Armengol és l’autor d’algunes de les imatges que es poden veure a l’exposició i al llibret així com també de la imatge del vitrall que podeu veure al cartell i que s’entregà a tots els assistents impressa en paper vegetal. És una imatge que es troba a la quarta vidriera alta del presbiteri de l’església de Santa Maria i representa el tros de la creu, el ganivet amb que anaven a tallar-la i les tres gotes de sang vessades.

v16

Aquests obsequis es van donar als membres de l’entitat, enguany la Junta del Santíssim Misteri, a la que se li feia l’homenatge. S’ha fet com en les anteriors edicions que s’han celebrat tot i buscant un vitrall de santa Maria que es pogués relacionar amb l’entitat convidada.

v10

Cal recordar que aquesta activitat que tenia com a objectiu fer difusió dels vitralls de Santa Maria i que es va iniciar com Vitrallada, de la que se’n van fer quatre edicions, va quedar reconduïda l’any 2018 en Vitralls de Santa Maria.

Al fons es poden veure algunes de les fotografies exposades.

v1

Vista general d’una part de l’espai on tingué lloc l’acte.

v3

A continuació podeu veure els tres plafons expositius amb diferents imatges que tenen un nexe en comú i que podreu visitar durant un parell de mesos.

v7

v8

v6

Atés que es va convidar a la gent que hi va assistir a un berenar de coca i xocolata aquest és l’aspecte que presentava la sala interior preparada per l’acte.

v5

v12

v4

v11

v13

v9

Ramon M. Razquin va explicar amb detall tot el referent a al vitrall triat i, el públic l’anava seguint amb la informació que hi havia al llibret que s’havia entregat a tothom abans de començar l’acte.

v14

Ramon Gené, en nom propi i dels altres membres que formen part de la Junta del Santíssim Misteri, explicà el treball que fan plegats des d’aquesta entitat i que està centrat principalment en la Festa Major d’hivern.

v15

Un any més Associació Cultural el Campanar de Cervera ha programat per la Festa Major un acte cultural que s’ha complementat amb un aspecte lúdic de celebració i trobada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: