una mica de tot arreu

Les Completes. Exposició a Sant Joan Degollat

Dintre de la programació de la Festa Major d’hivern el grup de voluntaris de cultura popular va presentar una exposició dedicada a Les Completes. En va tenir cura com a Comisari Ramon M. Razquin. N’és autor també del cartell. Aquest blau de fons ens recorda el color de la moqueta que hi posen al terra de l’altar de Santa Maria  per aquest acte. Una partitura d’aquesta excel·lent obra musical completa el disseny.

c1

En aquest primer plafó s’explica una mica la història de Les Completes. També s’hi troben fotografies de les diferents persones que, al llarg dels anys, les han dirigit.

c2

Detalls del plafó.

c8

c9

Diferents partitures musicals omplen aquest altre expositor.

c21

c10

Aquest va ser un dels plafons que més van interessar als visitants ja que hi havia diferents grups de gent que participava a Les Completes. Molts d’ells i elles ja no estan entre nosaltres.

c3

c11

c12

c13

c14

c15

Isidor Rosich, que va morir a finals de l’any passat, va ser un músic que participà durant molts anys a Les Completes.

c16

Aspecte de la part dreta de l’exposició.

c7

Les fotografies d’aquesta banda corresponen a l’època en que el director ha sigut Xavier Puig. Segueix sent-ho després de molts anys.

c4

Antoni Rosich, fill de l’esmentat Isidor, també és un músic que habitualment toca a Les Completes.

c17

Aquestes són imatges dels darrers anys. De fet, l’última correspon a l’edició de 2019 en el moment en que molts cantaires van mostrar, a l’acabament del concert, rètol demanant la llibertat dels presos polítics.

c5

c18

Bonica imatge a la que no estem avesats. Com podeu veure la qualitat de les fotografies no és bona ja que no són les originals.

c19

Aquest és el darrer plafó que es podia veure a l’exposició i que informava sobre diferents activitats lùdiques que s’han fet al llarg d’alguns anys vinculades a la música de Les Completes.

c6

c20

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: