una mica de tot arreu

Antiga-Iugoslàvia. República de Macedònia (5) (2)

Seguim amb la visita a Skopie, la capital de la República de Macedònia que, com ha quedat explicat en el post anterior, té una gran quantitat de monuments grandiosos i edificis rellevants. Resulta quasi bé impossible comptar-los tots.

Aquesta ciutat va quedar devastada en un 80 % per un terratrèmol l’any 1963, per tant s’ha reconstruït completament oferint una experiència única al viatjer.

Resulta sorprenent veure que, en pocs anys, aquest petit país hagi configurat una ciutat amb aquestes característiques en les que la grandiositat de les edificacions acompanyen a les escultures gegantines que no deixen indiferent ningú.

m52.jpg

Aquest pont del segle XV enamora. Conegut com “El Pont de Pedra”, és de pas obligat per anar d’una banda a l’altra de la ciutat.  Conecta el Vell Bazar Otomà amb la contemporània plaça Macedònia del sur de la ciutat. Construït amb pedra i molt sobri, no s’assembla de res amb un altre que hi té ben a prop i que també creua el riu Vardar.

m17.jpg

m12.jpg

m20.jpg

Aquesta imponent edificació és el Museu Arqueològic de Macedònia.

m52.jpg

m48.jpg

m33

m11.jpg

Com podeu veure l’allau d’escultures de gran tamany omple aquesta ciutat. I estan una a tocar de l’altra.

m10.jpg

Aquest és l’altre pont. Està decorat amb fanals vistosos i moltes escultures. es conegut com Skopje Art Bridge.

m25.jpg

m26.jpg

m27.jpg

m48.jpg

La Mare Tresa de Calcuta va néixer a Albània però va viur a Skpje. En aquest punt exacte que queda marcat per aquests senyals que hi ha el terra és el lloc on hi havia la vivenda de la família, que era ben petita.

m14.jpg

Una plaça dedicada a la seva memòria recorda aquest espai on va viure.

m15.jpg

Uns quants metres més enllà, al carrer Macedònia, que surt de la gran plaça Macedònia, es troba la Casa Memorial  dedicada a la Mare Tresa de Calcuta.. Aquesta estàtua que la representa s’hi troba al costa. Els colors d’aquest paraigües són els de la bandera de Macedònia.

m16.jpg

Aquest monument que es veu al fons i que podeu contemplar en les properes fotografies presideix la plaça Macedònia i és el més impactant de tota la ciutat. Representa la figura d’Alexandre el Magne.

m46.jpg

Aquesta estàtua de bronze medeix 22 metres i pesa 40 tones.Representa a Alejandro el Magno cavalcant damunt el seu cavall encara que, oficialment, se la coneix com “El gran guerrer” perquè als gracs no els hi agrada que s’apropiin del que consideren només seu.

m45.jpg

m47.jpg

m49

m50

Com heu pogut veure el visitant quan arriba a aquesta ciutat queda del tot sorprés. No s’imagina que trobarà una urbs com aquesta en un país que fa pocs anys que s’ha independitzat i que és més aviat pobre.

En el proper i darrer post dedicat a Macedònia podreu veure altres llocs d’aquest país emergent.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: