una mica de tot arreu

Antiga-Iugoslàvia. República de Macedònia(4) (1)

Aquest petit país, que era una de les sis repúbliques que formaven part de l’antiga Iugoslàvia, semblava que havia de mostrar-se com un territori més aviat empobrit i allunyat de llocs interessants.

La sorpresa va ser majúscula en visitar la capital, Skopje, que és la joia desconeguda dels Balcans, ja que és una ciutat plena de magnífics monuments que, de cap manera, m’esperava. M’hi vaig trobar el dia que els musulmans havien acabat el Ramadà i tot el país estava de festa. Com que hi ha dues religions dominants: musulmans i ortodoxes, fan festa nacional per les dues festivitats més rellevants d’aquests cultes: el Ramadà i Nadal.

Al barri musulmà s’hi troba “Old Bazar” que és un dels bazars turcs més grans i més antics d’Europa herència del pas dels turcs per aquesta terra. Com he dit aquest dia tot estava tancat i per tant poques fotografies es podien fer.

En aquestes properes imatges podeu veure un carrer del Vell Bazar Otomà i un parell de mesquites que es troben en aquesta zona.

m13.jpg

m51.jpg

m30.jpg

En aquests carrers estretets es poden veure els minarets de les mesquites que sovintegen els musulmans.

m29.jpg

m31.jpg

Hi ha molts monuments d’unes mesures impressionants. Aquest està dedicat al “Guerrer” però tothom sap que representa la figura de Philippo II de Macedònia, pare d’Alejandro el Magno.

m41.jpg

m32

Ben a prop del monument dedicat al “guerrer” hi ha aquesta font que també adopta mesures monumentals. Està dedicada a les mares.

m34.jpg

m36.jpg

m37

m39.jpg

La ciutat està lena d’escultures grandioses que no deixen indiferent qui la visita per primera vegada.

m40

Aquest teatre és el contrapunt als edificis lletjos que va deixar la època comunista. Completament restaurat dóna gust de passejar pels seus voltants per la gran quantitat d’escultures que s’hi poden admirar.

m6.jpg

m7

m8.jpg

m9.jpg

m5.jpg

m4.jpg

m2.jpg

m3.jpg

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: