una mica de tot arreu

Antiga Iugoslàvia. Montenegro (3) (3)

Després d’explicar en els anteriors posts els principals atractius de Montenegro avui el post es centra en la capital, Podgorica.

Val adir que és una ciutat sense massa interés, construïda amb els stàndars urbanístics comunistes ja que va ser destruïda  quasi del tot durant la Segona Guerra Mundial. Hi ha molts edificis de formigó posats al llarg de grans avingudes. Tot plegat bastant blanc o gris. És una de les capitals menys poblades d’Europa ja que té poc més de 150.000 habitants. Durant molts anys se la coneixia com “Titogrado” en honor del general Tito que va governar durant decàdes l’Antiga Iugoslàvia.

Diuen que és la capital europea més calorosa ja que aquí s’arriba fàcilment als 40º.

L’any 1714 va ser conquerida pels turcs que van donar a la ciutat un aspecte oriental. Tal com s’ha esmentat abans recordar que durant la segona guerra mundial va ser bombardejada 62 vegades quedant totalment destruïda.

Acontiuació podeu veure un parell d’espais fotografiats de nit.

m53.jpg

m54.jpg

El riu travessa la Podgorica. Aquest pont, conegut com el del Mil·leni és el més vistós de la ciutat. Està damunt el riu Moraca que divideix la ciutat en dues formant un ampli canyó.

m70.jpg

Monument dedicat a la música. És troba al costat del riu i no s’entén a qui va dedicat perquè està escrit en lletres ciríliques.

m71.jpg

Une grup escultòric que crida l’atenció.

m72.jpg

Aquesta torre coneguda com la Torre del rellotge és l’únic edifici que es conserva d’abans de la segona guerra mundial.

m73.jpg

Aquestes portes tan gruixides són les que tancaven l’accés als soterranis on s’amagaven els habitants de la capital quan queien les bombes sobre la ciutat en el temps de la guerra dels Balcans.

m69.jpg

Aquesta catedral coneguda com la de la Resurrecció de Crist està construïda emmig d’un gran esplanada. És grandiosa.

m68.jpg

m67.jpg

El que veus quan entres et deixa totalment bocabadat. Uns interiors espectaculars, amplíssims i luxosos és el que trobes al seu interior. Totes les parets i els sostres estan pintats. No hi queda un centímetre al descobert. El seu estil arquitectònic està dins de l’arquitectura bizantina.

Mireu aquestes fotos i us adonareu de que no tenen res a veure amb la resta de la ciutat. És una catedral dedicada al culte ortodoxe i la gestionen els serbis.

Després de la cruenta Guerra dels Balcans la gent de Montenegro no té cap simpatia respecte els serbis. Per tant, aquesta catedral, que suposa un espai serbi dins Montenegro, més aviat se la miren amb recel.

m57.jpg

Es va començar a construir l’any 1993 i es va inaugurar l’any 2013.

m55.jpg

m56.jpg

 

m58

m59

m60.jpg

m63.jpg

m62

m64.jpg

m66.jpg

m61.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: