una mica de tot arreu

Sant Magí 2019. Exposició d’Ex vots i entrada de l’aigua

Fa uns quants anys a la placeta de Sant Magí hi havia un espai, avui desaparegut, en el que s’hi feien exposicions de fotografies vinculades a la festa del sant.

L’activitat va tenir continuïtat a l’antiga església de Sant Joan Degollat. Ara en té cura el grup de Voluntaris de Cultura Popular.  Cada any es prepara alguna exposició  que s’inaugura en l’acte de presentació del llibret. En aquesta edició també s’ha comptat amb la col·laboració del Museu Comarcal de Cervera ja que els diferents expositors utilitzats per preservar documents van ser cedits per aquesta entitat.

Aquest any l’exposició ha estat dedicada als ex-vots de la Segarra en motiu de que es presentava un llibre amb aquesta temàtica.

Aspecte de l’expai expositiu en un moment del muntatge.

3b.jpg

Dues ajudantes que van ser molt útils ja que amb els seus ditets menuts tenien una gran habilitat per treure la protecció de la cinta adhesiva.

li.jpg

Aquests tres ex-vots originals, preparats per penjar-los a la paret, són obra de Josep M. Razquin Gené.

1

Els dos plafons de l’esquerra ja estan enllestits. Falta acabar el de la dreta.

4

Imatges d’ex-vots que són propietat del Museu Comarcal de Cervera.

2

Al Santuari de Sant Ramon hi ha una important col·lecció d’ex-vots. Les fotografies d’aquest tres plafons estan fetes totes en aquest espai religiós tan destacat a la Segarra.

5

20190815_123037.jpg

Al Santuari de la Mare de Déu del Camí també s’hi van desplaçar el responsable del grup, Ramon Armengol, que és qui va tenir cura de fotografiar els ex-vots

9

Tot i que el grup treballa en conjunt cal dir que el responsable d’imprimir, classificar i tenir cura dels escrits fou Ramon M. Razquin. Com semore és habitual en la seva manera de fer el resultat ha estat un treball impecable.

10.jpg

El muntatge va avançant i ja quasi està a punt de quedar enllestit.

6

8.jpg

Al fons, Ramon M. Razquin, acabant de repassar detalls.

7

El dia 15 d’agost va tenir lloc la presentació del Quadern número 29 que cada any s’edita des del barri que, com sempre, anà a càrrec de Max Turull. El Paer en Cap de Cervera, Ramon Gené, junt amb Josep Más, ànima de la festa, van presidir l’acte.

A la dreta, Antoni Moreno autor del llibre “Els ex vots ointats de la Segarra”, que en va fer la presentació.

En acabar es va donar per inaugurada l’exposició alhora que Moreno en va fer una visita guiada explicant-la als i les assistents.

12

A continuació podreu veure algunes fotografies de l’entrada de l’aigua que va ser un diumenge. Com que a la plaça Sant Miquel feien sardanes la comitiva va haver de parar.

a

b

Semblava que li caldria desviar-se, cosa que no tocava de cap manera i, al final en un moment de descans de la ballada de sardanes la corrua de ruquets i els seus acompanyants van seguir el seu camí fins l’església del barri.

Casado, veí del barri, ja fa anys que interpreta perfectament la figura de l’anacoreta.

c

L’església, embellida, obre les seves portes només per aquesta festa.

d.jpg

Una vegada més, el sopar popular que es fa a la terrassa de la plaça de cal Racó, acollí moltíssima gent.

e

El Campanar, sempre atent a tot el que passa a la ciutat, espia per darrera les cases.

f.jpg

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: