una mica de tot arreu

Isagoge i Festa Major 2019

Amb aquest post queda per acabada la informació sobre la Isagoge i la Festa Major d’enguany. Com heu pogut veure en posts anteriors han estat moltes les activitats programades i, pel que fa a la Isagoge, el protagonista ha estat Jaume Ferran, escriptor i poeta, a qui se li ha dedicat aquesta setmana cultural que va començar amb la presentació del llibret on es podia trobar tota la programació. Sembla. però, que es va fer en una hora molt desacertada cosa que va provocar la nul·la assistència de públic.

El llibret on es podia trobar tota la programació.

i3

Presentació de la Isagoge i Festa Major.

i1

i2

El dimecres 18 de setembre va tenir lloc l’activitat anunciada com “L’albada d’un llarg camí”, un itinerari ferranià que va ser un recorregut per la Cervera de vianants, on es van descobrir els origens del poeta Jaume Ferran i el seu entorn cerverí. Xavi Hidalgo va ser el narrador que acompanyà el grup pels llocs emblemàtics que el poeta portava al cor, els quals es fan presents en la seva obra, i que mai va deixar de recordar.

L’inici de l’itinerari va tenir lloc davant la casa on va néixer Jaume Ferran.

x5

Quan Xavier Hidalgo es posava el barret parlava amb la veu de Jaume Ferran.

x1

Quan se’l treia actuava com a narrador.

x3

Seguim ara amb la Festa Major. Podeu veure unes imatges del retorn a la plaça Major de del seguici amb la Senyera de la Ciutat i la Corporació Municipal. Hi participaren el Drac lo Carranco Bilandó, Cérvol Tibau, Bombollers, Timbales de la ciutat, Capgrossos, Cavallets, Gegants, Ball de gitanes, Ball d’Espases, Àliga de Cervera, Macers, Senyera de la Ciutat, Corporació Municipal i Banda del Conservatori de Cervera i els músics propis de cada ball.

n9

n2

n17

Per primera vegada el Gegant Negre participava en un acte festiu trepitjant els carrers de Cervera.

n14

n1

n3

n4

n10

n11

n13

n5.jpg

n7

A la tarda del diumenge estava anunciada una Diada castellera que protagonitzaren els Margeners de Guissona, els castellers de Santpedor i els castellers de Sabadell. aquesta activitat tingué lloc a la plaça Santa Anna.

c1

c3

c5

c2

La unió fa la força.

c6

c7

Pel que fa al dilluns de Festa Major l’acte rellevant fou la Cercavila del seguici infantil de la Festa Major petita. Hi participaren alumnes dels tres centres de primària de la ciutat acompanyats per la Cuca de Cervera, El Grup jove dels Bombollers, Ball de Diables de Cervera-Colla infantil, Ball de Cintes, Timbaleret de la ciutat, Senyera petita de la ciutat, Gegantó Jaumet de l’escola Jaume Balmes, gegantons i capgrossos de Cervera, Gegantona Pepa i capgròs el Carranquer de l’escola Josep arques, Ball de Pastorets, Ball de Bastons, Colla Sardanista Demà Jovencells i Ball de Cercolets.

d1

d7

d2

d4.jpg

d5

d6

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: