una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. La Passada. Anunci de Festes (55)

L’Anunci de Festes va marcar l’inici de la Isagoge i la Festa Major amb la Passada, una gran cercavila del seguici de balls populars: timbales de la ciutat, gegants, bestiari, balls, música i pirotècnica. Van sonar les campanes dels campanars de Sant Antoni, Sant Agustí i campanar major.

Hi va haver un canvi destacable respecte a les altres edicions ja que el Pregó i el reconeixement a una entitat cerverina s’havia fet sempre la vigília de la Festa Major. Possiblement, per donar-li més protagonisme, es va programar una setmana abans i tal com s’ha dit va anar precedit de la Passada que eran un Anunci de les fetes.

El meu agraÏment al fotogràf cerverí Jordi Prat per haver-me cedit aquestes imatges.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

8.jpg

7.jpg

 

L’Anunci va culminar amb el Pregó d’una persona molt vinculada a la nostra ciutat. Enguany va anar a càrrec del Doctor Magí Raich, anestesiòleg de l’Hospital Valle Hebron i membre facultatiu de la Clínica Corachan de Barcelona.

16

El reconeixement que es fa cada any en aquest acte per part de la Corporació Municipal a una entitat cultural de la ciutat va recaure en el Ball de Diables Carranquers, pel seu 25è Aniversari. El paer en cap els hi va entregsar simbòlicament la Senyera de la Ciutat.

17

A continuació sortiren el Pregoner, els representants del Ball de Diables Carranquers i Corporació Municipal al balcó de la Paeria.

15

14.jpg

Seguidament va tenir lloc la Tronada a la plaça Major, encesa d’un regueró de pòlvora amb tronants col·locats al centre de la plaça. L’encesa la va dur a terme el pregoner, conjuntament amb els representants de l’Entitat homenatjada i el paer en cap, acompanyats pels Trabucaires de Cervera.

13

L’acte va finalitzar amb el Toc general de Festa Major a càrrec dels Campaners de Cervera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: