Amb aquest post el blog retorna a l’informació donada sobre el viatge per Castilla i León i Galícia. Podreu veure doncs la Platja de las Catedrales que és el nom turístic amb que es coneix la platja d’Aguas Santas que està situada al municipi gallec de Ribadeo a la província de Lugo.
Crec que és un dels llocs més espectaculars de les platges de la Península Ibèrica. Sembla que anar-hi en ple estiu resulta problemàtic perquè hi ha tanta gent que vol visitar-la que, fins i tot cal demanar amb temps el poder-hi accedir, ja que l’entrada està controlada. Anar-hi fóra temporada va resultar un plaer. Molt poca gent i cap entrebanc per la visita.
És un indret màgic en el que, a més de les formacions que l’erosió i l’aigua salada ha escolpit a les pedres, s’hi troben terres arenosos barrejats amb roques i plantes verdes que, tot plegat ha fet possible la formació de racons plens d’una bellesa salvatge i gens habitual en un lloc de platja.
Tot el conjunt només es pot visitar fent el recorregut a peu per tant cal fer-ho quan la mar està baixa ja que, quan aquesta puja, resulta del tot impossible transitar-hi.
Aquest arc és la imatge més coneguda de la platja Catedrales.
Possiblement el nom de la platja ve donat per aquest conjunt d’arcades que, per la seva forma i grandària, s’assemblen a les voltes que es troben a les catedrals de l’edat mitjana. Són un conjunt d’arcs de més de 30 metres d’alçada que s’assemblen als arcbotants d’una catedral.
El mar, en dies de cel blau, regala boniques imatges pel record.
Aquesta molsa verda que cobreix en part el conjunt de roques que arriben a ran de mar, fa un bonic contrast amb el blau de l’aigua.
L’arena és molt blanca i les formacions rocoses adopten diferents formes. Un fort contrast entre ambdues tonalitats.
Un lloc que impacta. Fer-hi una visita és del tot recomanable.
Fer una parada a Ribadeo, que està a 10 km. d’aquí va permetre conéixer aquesta amable ciutat. Resulta curiós que en un lloc on els colors són més aviat discrets et trobis amb un habitatge pintat d’una manera ben cridanera.
Elegant edificació situada a la plaça més important de la ciutat.
Sorprenent mural, que ocupa un gran espai, de manera que les figures humanes hi queden d’allò tan minsen. Tot un detall el groc de la bústia.
Des d’aquí, i fent una bonica ruta per la part interior de Galícia, en carreteres comarcals transitant per zones rurals, plenes d’encant i de verdor, toca acomiadar-se d’aquesta d’aquesta bellíssima regió d’Espanya i retornar, altra volta, a la comunitat de Castilla-Lleó.