una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Dia Internacional dels Museus i la nit als Museus. 3a Jornada Cases Icòniques de Catalunya. (33)

El 18 de maig va tenir lloc el Dia Internacional dels Museus 2019 que es va centrar en els nous papers que exerceixen els museus com actors actius en les seves comunitats: Els museus com a eixos culturals, el futur de la tracició.

La proposta d’enguany era doble. D’una banda, es planteja una acció comuna amb tots els integrants de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i aran amb l’objectiu d’introduir la multiculturalitat en el nostre discurs museogràfic i de crear vincles emocionals. D’altra banda Cervera s’ha afegit al Festival Espurnes Barroques que té per objectiu principal oferir experiències culturals al voltant del barroc, amb una jornada intensa que inclou concerts, conferències i una proposta artística a la Paeria i al Museu de Cervera. Aquest final de festa consistí, la Nit del Museu, en un concert itinerant a la Casa Museu Duran i Sanpere.

Pel que fa a la 3a Jornada de Cases Icòniques de Catalunya cal tenir present que l’any 2017 es va constituir una plataforma que porta aquest mateix nom impulsada per diferents institucions culturals vinculades al geni creatiu, artístic i cultural dels seus dissenyadors o habitants, amb l’objectiu d’impulsar un espai de treball i cooperació entre els seus membres. Una de les accions importants és la celebració d’una jornada tècnica que va celebrar la seva tercera edició. Aprofitant que la Casa Museu Duran i Sanpere n’és un dels membres fundadors i que aquest 2019 Cervera és Capital de la Cultura Catalana, la 3a Jornada es celebrà a la ciutat. En aquesta nova edició, el focus d’interès i debat es va centrar en la necessitat de construir nous relats, més socials i igualitaria, a partir d’unes cases icòniques que esdevenen escenaris de vida d’excepció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: