una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Diàlegs 2. Mènsula. A la plaça Major i a Sant Domènec (1) (19)

Els primer dels Diàlegs el va protagonitzar Sebastià Caus amb els ametllers. El Diàleg 2 va a càrrec de diferents autors i es basa en la mirada col·lectiva sobre un element patrimonial tan important i característic de Cervera com són les mènsules dels balcons de la Paeria.

14 artistes de diferents disciplines, procedències i generacions establiran un diàleg artístic amb les mènsules. D’aquesta manera, proposaran una mirada contemprània a aquests elements històrics des de l’escultura, la pintura, la fotografia, les arts visuals, la instal·lació o la intervenció.

Els artistes participants en aquest diàleg són: Àngela Garcia, Agnès Pla, Alba Cuñé, Roser Vallés, Georg Massanés, Manescal, Carles Gutiérrez, Joan Porredon, Elena Lucio, Roser Sàrries i Pentáculo escultores (Stefano Dalle Vedove, Max Dalmau Abraham, Giulia de Manincor, Takehiro Iwata, Simone De Santis).

Diàlegs 2 es va inaugurar el dia 7 d’abril a la plaça Major.

A continuació podeu veure les dues instal·lacions que hi ha davant la Paeria.

SOPHÓS per GEORG MASSANÉS i MANESCAL

La posició d’aquesta excultura reflecteix, invertits, els plans inclinats cap endavant de les mènsules de la Paeria. Hem triat el cap d’un infant amb un caramel amb bastó a la boca, perquè els nens són de natural curiosos i escodrinyadors, filòsofs petits que busquen respostes als interrogants que presenta cada aspecte d’una realitat que tot just comencen a percebre.

EL SISÈ SENTIT- PENTÀCULO ESCULTORES ( Stefano Dalle Vedove, Max Dalmau Abraham, Giulia de Manincor, Takehiro Iwata, Simone De Santis)

Els cinc sentits són la connexió amb la realitat que ens. Més enllà d’això hi ha el Sisè sentit. Jugant amb la nostra escultura, barrejant els rostres femenins que fan de reflex a cinc mènsules de la Paeria, s’obre pas al sisè Sentit, que ens permet la connexió amb la fantasia per explorar les infinites possibilitats de la vida.

Els més petits es diverteixen fent combinacions amb aquesta instal·lació.

Un cop acabat l’acte a la plaça Major tothom es va desplaçar a l’antiga església de Sant Domènec on hi havia la resta d’bres exposades.

L’interior d’aquest espai feia molt goig, Els finestrals escampaven una claror de color verd, cosa que resultava molt atractiva.

Unes grans fotografies protagonitzades per les mènsules formaven part dels elements decoratius de l’espai expositiu.

Georg Massanés presenta un treball que anomena esCAPsat. Són un conjunt de dibuixos preparatoris, el cap d’un nen, per a realitzar l’escultura que crearan juntament amb en Manescal.

Massanés explicant el perquè del seu treball.

A més dels dibuixos hi exposa tres pintures de gran format amb el mateix subjecte, a més d’un bust d’aquest nen elaborat amb argila. Des d’un punt de vista formal, vol fer palès el procés que porta l’execució de l’obra.

El fotògraf Jordi Prat, fotografiat.

Quasi bé totes les obres presentades estan exposades dins dels altars laterals. Aquí podeu veure l’obra, MÀSCARA, d’Alba Cuñé.

Davant una persona hi ha una màscara que ajuda a despertar els sentits. Tota persona gaudeix d’un mínim de dues cares, la que vol ser i la que és en realitat. El rostre sovint serveix per expressar-se, però alguns cops també serveix per amagar-se. Vivim i mirem a través de la màscara…i contemplem el món a través de la màscara.

L’autora explicant al nombrós públic que va assistir a la inauguració explica el significat de la seva obra.

En el proper post podreu veure les obres presentades per la resta d’artistes que formen part d’aquest DIÀLEG 2

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: