una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Passió Medieval (2) (18)

La reconstrucció històrica de la Passió Medieval de Cervera és un projecte que ha anat creixent a poc a poc; fruit de la recerca històrica, el rigor, la perseverança i el treball en equip. Una representació que ens obre la porta a l’època medieval i ens convida a retornar als orígens d’una de les passions més antigues: la Passió de Cervera.

L’escenografia, el vestuari, la posada en escena, els efectes especials i la il·luminació s’han estudiat curosament per tal de mantenir-los fidels a l’època, creant d’aquesta manera una producció no només interessant des del punt de vista cultural, sinó també des del punt de vista històric. El text s’ha adaptat a un sol acte per poder-la representar en una sola sessió i la música s’ha compost per a la producció, fent una aproximació de la sonoritat i l’estil religiós medieval.

La Passió Medieval de Cervera ha tornat a l’església de Santa Maria mantenint tres espais diferenciats: el Cel, l’Infern i la Terra. En aquest acte teatral i litúrgic, que es va estrenar l’any 2016, hi intervenen més de 150 persones, entre actors i actrius, tècnics i equip artístic. La representació d’enguany va tenir lloc el dia 6 d’abril.

Amb aquestes properes imatges, posades en l’ordre en que s’anà desenvolupant l’espectacle, tot i que la realitat és més impactant, us podeu fer una idea de com és aquesta Passió Medieval.

 

 

Com heu pogut veure en aquestes imatges l’espectacle és d’una bellesa molt especial i la il·luminació, feta amb recipients plens de cera, dóna un aura màgica a totes les escenes. Des d’aquí cal donar les gràcies al fotògraf Jordi Prat que les ha cedit per publicar-les al blog.

2 comments

  1. Anna

    Gràcies per aquestes imatges. Al matí vam estar a l’esglèsia i van veure la decoració. Ara em faig una idea de com és d’espectacular.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: