una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Paranimf de la Universitat. Combat poètic (11)

Cervera, al segle XVIII, es va convertir en ciutat universitària amb la construcció d’un edifici monumental que no només va canviar la fisonomia urbana sinó que va revolucionar la vida i l’economia de la ciutat. A la planta baixa de l’edifici es van ubicar gran part de les aules i al pis superior destaquen els espais més representatius: el Paranimf, amb una doble funció civil, per la celebració dels principals actes acadèmics, i religiosa. És l’indret que té més càrrega simbòlica i monumental amb el retaule de Jaume Padró que el presideix.

Va ser en aquest espai on es va muntar un ring com per fe-hi un combat de boxa.

Els poetes Dani Orviz i Salva Soler, dos dels referents mundials del Poetry Slam i la poesia escènica, van presentar un espectacle interactiu en el que van recrear un combat de boxa. Van sortir vestits amb les típiques peces d’aquesta mena d’esport i, un àrbrite és el portava la dinàmica del combat. El públic, al que se li havia entregat dos cartellets amb el nom de cadascuns dels actors, era qui decidia amb els seus vots que era el guanyador de cada asalt i de tot el combat. Va ser una proposta molt original i gens vista!!!!

Amb una poesia fresca, dinàmica, carregada d’energia i emoció els artistes van presentar un xou que viatja de forma frenètica, però emotiva, a través de temàtiques tan divreses com l’amor, l’humor, la crítica social, l’espiritualitat i tot allò que ens fa humans.

Personalment penso que potser va ser el millor espectacle de tota la programació d’aquest cap de setmana dedicat a Moments Màgics Espais Únics, ja que tant els poetes com les lletres del que recitaven van deixar bocabadats el públic.

Aquí podeu veure algunes imatges d’aquesta singular presentació que reflecteixen ben poc el nivell de l’espectacle.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: