una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. El Quartet Teixidó a l’Arxiu Comarcal de la Segarra (10)

L’Arxiu Comarcal de la Segarra conserva un important fons del qual destaquen el de l’Ajuntament de Cervera i el del Districte Notarial. Del primer esmentem el conjunt de pergamins des de 1702, el Llibre de Privilegis de Cervera, l’Acta de la Cort General de 1359, el Llibre Verd del Racional, les sèries de Consells (amb inici al 1332), Clavaria, Manifest, Cadastre, Obra dels Murs, Veïnatge… Del fons notarial cal remarcar la gran quantitat de protocols reservats.

L’Arxiu va ser l’escenari triat pels concerts que va oferir el Quartet Teixidor.

Tenint en compte que la documentació musical que es conserva a L’Arxiu Comarcal de la Segarra és d’una gran rellevància ja s’hi guarden obres d’autors que van tenir una gran difusió per tot Europa, juntament amb obres d‘autors catalans que no han tingut el reconeixement merescut.

A través del Quartet Teixidor es van poder escoltar un exemple de cada cas: Les Set últimes paraules de Crist a la Creu de Haydn i els segons dels sis quartets de Josep Teixidor. D’aquests quartets se’n coneix una única còpia manuscrita que es conserva a l’Arxiu.

Cal dir que en aquest espai potser no s’hi havia fet mai cap concert i va sorprende molt agradablement la sonoritat tan bona que té.

En les properes imatges podeu veure uns moments del concert.

 

En un expositors i molt ben assenyalades es podien veure les partitures originals abans esmentades. Tot un detall!

L’única còpia manuscrita que es conserva a l’Arxiu dels quartets de Josep Teixidor.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: