A la Biblioteca de la Universtitat, un dels espais més emblemàtics de la planta superior d’aquest magne recinte, s’hi va muntar l’espectacle que portava per nom, Les Veus Silents de la Passió Medieval. Aquesta biblioteca, avui destaca per la singular encavallada de fusta i per una monumental porta d’accés costruïda el 1772. En aquest espai, ara buit dels nombrosos exemplars que nodrien la biblioteca universitària, apareix exposat un tapís de grans dimensions amb la Immaculada Concepció, patrona de la institució, estampada al centre.
Pel que fa a les Veus Silents hi vam poder veure quatre personatges femenis: Clàudia, la muller de Pilats que representa el coratge i la integritat en la lluita per la justícia; Verònica que acompanya Jesús en la crucifixió i que mira d’esmorteir el seu dolor, que representa la misericòrdia i la compassió.
La lleialtat i l’amor de les dones que vetllen la creu, entre les quals, Maria, la seva mare. I Maria Magdalena, que serà la primera a veure Crist ressucitat. Ella representa la fidelitat i la devoció.
Aquest espetacle va ser produït per Anna Llort. Vestuari i atrezzo, Elisa Núñez i Laura Villarroya. Il·luminació, Enric Porta. Documentació musical, Daniel Vilarrúbias. Direcció musical, Xesco Grau. Direcció artística, Alba Cuñé. Direcció escènica, Xavier Iglesias.
Amb la col·laboració de la Coral Lacetània.
Repartiment:
Maria, Noèlia Solé
Verònica, Rosa M. Caballol
Magdalena, Gemma Llort
Clàudia, Carmina Marsiñach
Monjos, David Mora, Miquel Pol, Pau Solé i Joan Dalmases
La il·luminació, només aconseguida amb la llum del producte que hi havia en aquests recipients de vidre, aportava una càlidessa extraordinària al muntatge. El problema era fer fotografies amb una certa qualitat. Disculpeu doncs les imatges que no transmeten prou la bellesa de l’espectacle.
Les quatre protagonistes.