una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Celler de costat del pub LA Cova. Carretada de Contes. Companyia la Guilla Teatre (8)

Al costat del pub “La Cova”, ben a prop del Carreró de les Bruixes s’hi troba un celler que es va habilitar per una representació destinada als més petits i que va anar a càrrec de la Companyia la Guilla Teatre. Amb el nom de Carretada de Contes els seus dos protagonistes van explicar la Història de la Universitat de Cervera i la de La Bruixa enemiga de la Carranca, un conte original de Ramon Turull.

L’espai on es va fer la representació s’explica com situat dins la vila emmurallada de Cervera. Al segle XI es documenta el primer nucli de cases al voltant del castell. Més tard, al segle XII, es crearà una vila closa al voltant del carrer Major. Exteriorment, s’hi trobaria el camí de ronda que envoltava aquest recinte fotificat: els actuals carreró de les Bruixes i carrer Sabater tenen el seu origen en aquest moment. Amb el temps, l’engrandiment dels habitatges els convertiran en carrers coberts i difuminaran la seva estructura originària.

La presentació de la Companyia La Guilla Teatre s’inicia amb l’arribada de dos personatges estranys i curiosos a la vila que semblen viatjans. Són la Filigrana Gràcia i en Joseph Tour, que va acompanyats del seu inseparable carro de fusta carregat d’històries. Amb les sorpreses que amaga el seu carro es guanyen la simpatia de grans i petits.

L’explicació que van fer sobre la Història de la Universitat de Cervera va ser perfecta i molt entenedora pels més petits. Aquesta actuació l’haurien d’haver vist tots i totes les alumnes dels centres de primària de la ciutat.

Aquí podeu veure unes quantes imatges de la seva actuació.

Van explicar tot el procés amb quatre passos que van escriure a una pissarra.

Per explicar el tema de la guerra comptaven amb el suport de imatges dels protagonistes dels fets.

Els prohoms de Cervera que va anar a Madrid a demanar favors.

Llegint el decret pel que es concedeix a Cervera la construcció de la Universitat.

Aquesta campaneta simbolitza la Carranca. Comencen ara a explicar el conte de Ramon Turull que porta per nom: La bruixa enemiga de la Carranca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: