una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Moments Màgics Espais Únics. Cal Corominas amb Mazoni i Beth (7)

Aquest és el primer post que informa sobre MMEU 1 que presenta un itinerari per diversos espais de la ciutat on es trobaran accions artístiques de petit format i poca durada. A través de la música, el teatre, la dansa, la poesia, l’art urbà o la gastronomia descobrirem espais i racons de Cervera. Espais especials i únics on autors i artistes presentaran les seves propostes en un format on la proximitat serà més literal que mai.

La programació de Cervera Capital de la Cultura Catalana inclou dues edicions de MMEU, una al març, sota teulada, que és de la que informarà ara mateix el blog i l’altra, al juliol a cel obert.

En aquesta edició d’espais sota teulada es va comptar amb diferents llocs de Cervera plens d’encant com és el cas de:

Cal Corominas que està a uns baixos del carrer Major de Cervera un carrer que conserva la seva fisonomia medieval de carrer estret i serpentejant, amb la construcció de les porxades, conegudes amb el nom de “voltes”. Al segle XVIII la majoria d’aquests porxos van ser enderrocats ja que constituïen un obstacle per al trànsit i el creixement del carrer. Els baixos de moltes cases d’aquesta via conserven encara una estructura medieval amb voltes apuntades i elements propis de l’economia agrària i vitícola de la zona.

És el cas d’aquests baixos de Cal Corominas, que feien molt goig amb la quantitat de peces ceràmiques i de mobles antics que s’hi emmagatzemen i l’acurada il·luminació preparada per posar al dia aquest espai on es van poder gaudir amb aquests dos espectacles vinculats amb el món de la música:

MAZONI que va presentar en solitari, només amb la seva veu i la guitarra, “Carn, os i tot inclós”, un viatge cap al cor de les cançons per mostrar-ne allò que n’és imprescindible: la melodia i la lletra. Amb aquesta nova aventura, Mazoni refunda el seu projecte per encarar nous reptes sense oblidar les cançons que l’han fet conegut com Eufòria, No tinc temps, La promesa o la recent Ailodiu.

La cantant eurovisiva, Beth Rodergas, acompanyada de Pablo Garrido a la guitarra va presentar els temes del seu darrer treball, Família; recuperant també peces de l’anterior, Segueix-me el fil; i interpretant versions molt personals d’artistes i bandes que ella admira.

Beth Rodergas, un cop acabat el concert, signa cds a qui en va comprar.

Vaig assistir a 7 de les 9 activitats programades ( no vaig poder assistir  al Tast Maridatge de Fusió Cerverina que va tenir lloc a la Casa Museu Duran i Sampere i al Espai Vermut de la casa Dalmases) durant el cap de setmana 8, 9 i 10 de març i la veritat és que em van agradar totes i molt. Degut al seu un format d’un limitat espai de temps es feien fins i tot curtes. Tant Mazoni com Beth van estar fantàstics en la seva actuació i situació en aquest marc tan especial.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: