una mica de tot arreu

Caixa Forum Barcelona. “Tolouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre” (1)

A Barcelona Caixa Forum sempre presenten unes propostes magnífiques. Resulta del tot interessant anar a visitar les exposicions que s’hi poden veure. Des del 18 d’octubre de 2018 fins al 20 de gener de 1019 es va poder visitar el magnífic muntatge que es presentava amb el nom de “Tolouse- Lautrec i l’esperit de Montmartre”.

Aquesta exposició volia mostrar al públic l’encant irresistible d’un moment únic en els 150 anys d’història europea. Paris, Montmartre, el Moulin de la Galette, la absenta, le Chat Noir, els espectacles de cabaret i de circ, les revistes homorìstiques, les litografies amb grans imatges amb color, el teatre de sombres xinesques, els vestits de volants i els barrets de copa.

El recorregut omençava mostrant l’esperit de Montmartre. En aquesta imatge es pot veure l’icònica església del Sacré Coeur. L’esperit d’aquest municipi independent de Paris no coneixia fronteres. 

Hi van destacar els llocs d’entreteniment, els col·lectius d’artistes, escriptors i actors i els mitjans de comunicació que hi van sortir i prosperar durant les dues darreres decàdes del segle XIX i començament del segle XX

A l’exposició s’hi poden veure 350 obres procedents de col·leccions de tot el món i és una mostra sense precedents en el país. L’obra de Tolouse- Lautrec hi té un paper destacat amb litografies i dibuixos extraordinaris però alhora també es poden admirar moltes obres d’alguns dels artistes més destacats d’aquell temps: Paul Signac, Pierre Bonnard, Henri-Gabriel Ibels, Alfred Jarry, Erik Satie o Gustave Charpentier.

Es necessitava una bona estona per gaudir d’aquest recorregut per diferents sales molt ben ambientades en l’època.

A continuació podeu veure algunes de les pintures.

Aquesta de gran format i de la que en veieu dos fragments porta per nom: La vie a Montmartre.

L’ambientació dels espais parisencs d’aquell temps és ben evident amb les grans fotografies que cobreixen les parets.

Traspassant aquesta porta s’entra a la part més vistosa de l’exposició: el món del cabaret i el dels cafès -teatre.

En el proper post hi farem un tomb.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: