una mica de tot arreu

Aquelarre 2018 Fira del Gran Boc i altres (8)

La Fira del Gran Boc que té lloc als patis de la Universitat, amb el temps, s’ha anat convertint en una activitat molt potent a la que el públic hi assisteix massivament.

És una de les fires esotèriques més importants del sud d’Europa. El visitant rep consells dels millors professionals de l’esoterisme, el tarot i la quiromància, i hi troba productes naturals, artesanals i tèxtils de proximitat i una rica oferta gastronòmica.

A més també es programen altres activitats com conferències, sessions de medicina alternativa

En aquestes properes imatges podeu veure una petita mostra de la gran quantitat d’ofertes d’aquesta fira.

Teixits amb boniques estampacions i colors molt atractius.

Objectes lumínics fets amb materials de la naturalesa.

Una gran varietat de publicacions relacionades amb el món de l’esoterisme.

El tarot, sempre exitós en aquesta fira.

Originals punts de llum que fan racons atractius.

Més punts de llum, en aquest cas, introduïts dins una ampolla amb un resultat molt original i bonic.

Curioses joguines pels més menuts.

No hi podia faltar la parada que ens porta el record de la injustícia i ens anima a colaborar en la causa dels nostres presos polítics i exiliats.

A mitja tarda del diumenge i, al Paranimf, va tenir lloc el passi del fantàstic documental “AQ40” dels 40 anys de l’Aquelarre de Miquel Camacho. És molt interessant, ben documenat i amb una bona posada en escena. Estaria bé que es comercialitzés per tal de que a qui interessi el pogués comprar.

Ramon M. Razquin i Araceli Garcia, antics membres de La Matraca que fou l’entitat que inicià l’Aquelarre.

Aquestes properes imatges són una mostra del que oferien les moltes parades que participaven en la Fira del Gran Boc. L’assistència de públic fou massiva.

En aquests posts dedicats a l’Aquelarre no hi pot faltar el cartell d’enguany així com el de la programació musical.

Tot i que encara hi hauria moltes més coses per explicar com l’entranyable Aquelarret que, enguany va estrenar dos nous gegants o l’espectacle que va tenir lloc durant tot el dissabte al Carreró de les Bruixes i que explicava els inicis de l’Aquelarre, el blog dóna per tancada la informació sobre l’Aquelarre 2018 amb l’explicació d’una nova fita aconseguida: la notícia de que en aquest Aquelarre 2018 s’ha cremat gairebé mitja tona de pòlvora, la quantiat més gran de la seva història.

Aquí podeu llegir la notícia extreta de la web de l’Aquelarre.
 
· La colla de Diables de Cervera Carranquers augmenta fins a 450 els quilos de pólvora que es cremaran durant el cap de setmana d’Aquelarre
· Juntament amb Pirotècnia Catalana, la colla de diables local ha dissenyat i desenvolupat el sortidor Carranquer, un sortidor propi, fet a mida, amb més potència pirotècnica, pensat per créixer en espectacularitat i qualitat en les enceses dels diables
· S’incorporaran 80 d’aquests nous sortidors que convertiran aquesta edició en l’Aquelarre amb més potència pirotècnica en els 41 anys d’història de la festa
L’Aquelarre és una reunió de bruixes que a Cervera no podria entendre’s sense el foc. El foc és un dels elements centrals de la festa. Durant tot el cap de setmana, Cervera esdevé una població presa pel foc i, en aquesta 41a edició, pren encara més protagonisme amb una aposta clara per augmentar l’espectacularitat i la potència visual de l’apartat pirotècnic de la festa. Així, si fins ara es cremaven uns 380 quilos de pólvora durant tot el cap de setmana, ara, els amfitrions de la Colla de Diables de Cervera Carranquers, augmentaran aquest any la potència pirotècnica fins arribar als 450 quilos de pólvora. Gairebé mitja tona de material pirotècnic que convertiran, la d’aquest any, en l’Aquelarre amb més potència de foc de la història de la festa.
Aquesta major força pirotècnica es concentrarà, sobretot, en l’apartat de les enceses dels diables, amb l’objectiu d’incrementar-ne l’espectacularitat i la qualitat estètica, afavorint enceses més visuals i amb més potència lumínica. És una aposta per la qualitat que s’aconsegueix augmentant el nombre de sortidors que s’utilitzen en les enceses. Així, se sumaran 80 nous sortidors en les diferents enceses que tenen lloc durant la festa, fins arribar, en l’edició d’aquest any, a un total de 600 sortidors.
Aquests nous sortidors que s’incorporaran són especials. Es tracta d’un disseny únic i fet a mida que ha dissenyat la pròpia colla amfitriona, juntament amb Pirotècnia Catalana, i que han batejat amb el nom de sortidor Carranquer. Una pirotècnia més potent, que aconsegueix guanyar alçada (entre 3 i 4 metres de foc), i durada (al voltant dels 25 segons d’encesa), aspectes que acaben donant a les enceses una major qualitat, impacte i força estètica. Això, avala una festa ferotge que omplirà els carrers centenaris del nucli antic de Cervera de correfocs i pirotècnica en un ritual de
foc únic.
Com podeu veure en aquesta espectacular imatge, el foc ha estat el gran protagonista. Instagram ens ofereix milions de fotografies. La cerverina Roser López, que gestiona el seu compte d’Instagram mostrant sempre bones fotos,  és qui va captar aquesta explosió de fum, foc i color. Li agraiexo que em permeti publicar-la i que serveixi per tancar tot el conjunt de imatges que, al llarg d’aquests 8 posts, han informat sobre l’Aquelarre 2018.
Queda enllestida tota la informació sobre l’Aquelarre 2018 tot i donant les gràcies a Jordi Prat, ja que amb les seves fotografies, que reconeixereu perquè estan totes marcades, ha fet possible gaudir de molts dels moments d’aquest esdeveniment que és el més important que es celebra a Cervera i que en aquesta edició ha batut rècords d’assistència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: