una mica de tot arreu

Lapònia. Honningsvag, la ciutat més septentrional del món (5)

L’illa de Margeroya està banyada pel mar de Barents i, al sud, en una badia, s’hi troba la ciutat de Honningsvag. Tot i que a Noruega per tenir el nom de ciutat cal arribar als 5000 habitants, aquest llogaret que en té uns uns 3000, va ser declarat ciutat l’any 1996. Tothom qui vitatja a aquesta zona septentrional passa per aquest aquí   abans o després de visitar Nordkapp que està a la part nord de l’esmentada illa de Margeroya.

El temps és bo i els cels blaus queden reflectits damunt l’aigua.

El seu port és molt actiu tan a nivell comercial com turístic.

Donar un tomb amb una temperatura ideal per aquest poble que habitualment es veu gris i fred va resultar un plaer. Decoració feta amb botes velles de pescadors.

Les cases, com totes les d’aquestes contrades, estan folrades de fusta que pinten de diferents colors.

Sovint fan servir colors vius així els hi alegren la vista tant en temps de grisos com quan estan emblanquits per la neu.

Vehicles especials de lloguer per transitar per terrenys complicats.

Els samis, en aquests cas noruecs, fan molts objectes d’artesania que venen en parades al carrer. Aquests bolsets estan fets amb pell de ren.

També venen bonics objectes en els seus propis establiments on es pot veure com treballen artesalment les peces. Aquesta senyora està cosint l’ansa a un d’aquests bolsets.

Va ser tota una sorpresa entrar en aquest establiment ja que la seva propietària era de Saragossa. S’hi podia parlar en català ja que hi havia unes noies allí que feien pràctiques. Els productes que s’hi venien estaven molt ben escollits dintre de l’artesania d’aquesta zona.

Rens de peluix. Animals simpàtics que són els reis d’aquestes terres tan septrentionals.

El pis superior estava dedicat a tota classe d’objectes relacionats amb el Nadal. Tot el que s’hi exposava i venia era de molt gust, el que frenava la compra eren els preus. A Noruega tot és molt car!

Els rens els interpreten de mil maneres diferents. Adoren aquests bonics animals.

El més interessant d’aquest lloc és que compta amb un bar de gel: Ártico Ice Bar. Aquestes capes tèrmiques són les que els visitants es posen per no tenir tan fred.

És molt interessant assistir al passi de l’audiovisual en el que es veu com es fan amb aquests  blocs de gel que canvien cada temporada així com l’explicació de les diferents classes de gel que fan servir. Resulta tot un espectacle veure com tallen els trossos, els porten aquí i preparen l’estructura del bar.

Al sud d’Argentina, al Calafate, una altra zona molt gelada de la terra on es troben les grans glaceres, també vaig estar en un bar d’aquest tipus però, personalment, vaig trobar molt més completa la visita en aquest que ha muntat aquesta espanyola que, abans, treballava de guia.

Un vas de gel assegura una beguda ben fresca!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: